U Trogiru predstavljena knjiga "Neplanirano"

U Vijećnici grada Trogira, u subotu 29. studenoga, promovirana je knjiga „Neplanirano“, autorice Abby Johnson. O knjizi su govorili: don Vinko Sanader - dekan Trogirskog dekanata, Marija Šošić - koordinatorica inicijative '40 dana za život' za Dalmaciju i dr. Ivan Zmijanović iz Šibenika. Voditeljica promocije je bila Jelena Klarić uz animaciju VIS-a sv. Lovre iz Trogira.

Najprije je o knjizi govorio domaćin don Vinko Sanader. Temu pobačaja prikazao je s teološkog i moralnog gledišta. Istaknuo je kako ova knjiga dotiče najvažniju tematiku čovječanstva i svakog pojedinca – temu života.

Poslije njega nazočnima se obratila Marija Šošić koja je napomenula da je ova knjiga plod inicijative „40 dana za život“. Istinsko obraćenje autorice knjige, nastalo je nakon susreta s volonterima koji su molili ispred klinike gdje je ona bila ravnateljica. Jedan dan nije bilo dovoljno osoblja u prostorijama gdje se obavljao pobačaj i ona je pozvana da pripomogne. Kod tog čina su joj pale ljuske s očiju i vidjela je da ubija čovjeka, a ne komad tkiva. Onoga trenutka kada je spoznala istinu više nije moga podupirati pobačaj. Volonteri koji su molili s druge strane ograde su bili oduševljeni njenim obraćenjem. Pomogli su joj naći drugi posao i ugasila se njega klinika za pobačaj na radost inicijative „40 dana za život“. Abby je danas majka osmero djece.

Na kraju se nazočnima obratio dr. Ivan Zmijanović - ginekolog iz Šibenika, naglasivši kako je „pobačaj zlouporaba medicine“.