U Nadbiskupskom sjemeništu održan trodnevni seminar „Kako do susreta sa živim Bogom?“

U Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu od petka 29. studenog do nedjelje 1. prosinca održan je trodnevni seminar nove evangelizacije za mlade koji je organizirala vjerska laička Zajednica Molitva i Riječ (ZMR) u suradnji s Uredom za pastoral mladih Splitsko - makarske nadbiskupije i Studentskim katoličkim centrom Split na temu: „Kako do susreta sa živim Bogom?“. Voditelji susreta bili su dugogodišnji članovi Zajednice Molitva i Riječ, Ana Perišić i Marijan Presečki.

Ideja seminara utjelovljena je po modelu Tomislava Ivančića, hrvatskog katoličkog svećenika, teologa i filozofa, kanonika, sveučilišnog profesora i utemeljitelja hagioterapije.

Voditeljica Ana Perišić kroz trodnevni seminar istaknula je prisutnima da joj je na osobnoj razini silno pomoglo sudjelovanje u Zajednici. „Taj rast moga života sudjelovanjem u molitvi u potpunosti se odrazio i na moje bližnje, baš kroz ovu spoznaju Spasitelja u Zajednici Molitve i Riječi“, osvrće se Perišić te nadodaje da je kroz ovu nadu i ujedno Božju snagu imala veliko samopouzdanje nadilaženja svih životnih prepreka na koje je nailazila.

Marijan Presečki istaknuo je kako mu je drago što je ovaj seminar nove evangelizacije održan baš za mlade. „Ova Zajednica ima namjeru pomoći ljudima u crkvi te time vjernike učiniti potpuno zrelim osobama u crkvi“, ističe Presečki.

Sve vjernike na kraju kroz slavljenje svete Mise u kapelici Nadbiskupskog sjemeništa pozdravio je dr. don Mihael Prović duhovnik studenata Sveučilišta u Splitu i predstojnik Ureda za pastoral mladih SMN. „Cijeli naš život trebao bi biti kristocentričan u pronalasku našeg Spasitelja u osobi Isusa Krista te samim time uistinu trebamo pokušati raspoznati na koji nas način On poziva i kako bi ga trebali slijediti“, istaknuo je Prović. „U početku se uvijek moramo sjetiti svojih slabosti, ali ne smijemo dopustiti da nas pokolebaju. Upravo sada smo na putu svetosti“, zaključio je don Mihael na kraju seminara.