Poziv projekta Mater Fátima na molitvu krunice za mir, život, obitelj i svećenike

Mater Fátima ponovno poziva vjernike iz cijeloga svijeta na zajedničku molitvu povodom proslave 20. veljače, stote obljetnice odlaska na Nebo svete Jacinte Marto, jedne od troje pastira koji su u portugalskoj Fátimi primili poruke Naše Gospe od Krunice. Krunicu će se uživo prenositi iz meksičkog nacionalnog svetišta, Bazilike Gospe Guadalupske te će se pritom proživjeti tri posebna trenutka: 1) klanjanje Presvetome od 17.00 do 18.00 sati po srednjomeksičkom vremenu, od 0.00 do 1.00 sati (21. 2. 2020. godine) po hrvatskom vremenu, 2) za vrijeme klanjanja će djeca, mladi i obitelji moliti krunicu na različitim jezicima, 3) posveta Presvetom Srcu Isusovom i Bezgrješnom Srcu Marijinom.

Nakane će biti: molitva Gospodinu za mir i obraćenje grešnika, tražiti od Gospodina da preko Bezgrešnog Srca Marijinog promiče, čuva i brani život i obitelj kakvima ih je Bog zamislio, molitva Gospodinu za naše biskupe i svećenike.

Kako bismo se pripremili za ovo važno događanje za koje smo uvjereni da će biti od velikoga dobra za svijet, molimo vjernike da se ujedine i u: svakodnevnoj molitvi krunice, euharistijskom klanjanju (barem jednom tjedno), postu jednom tjedno o kruhu i vodi (savjetujemo petak), pripremi za posvetu prema svetom Ljudevitu u trajanju od 33 dana, od 18. siječnja (molitve su objavljene na stranici: www.materfatima.org), u jerihonskom bdijenju od 13. do 19. veljače na poseban način u Nikaragvi i Meksiku, a mogu se priključiti i ostali.

Za sve koji se žele pridružiti, krunicu će se prenositi uživo posredstvom javnih sredstava komunikacije, a svaka župa će moći organizirati svoje klanjanje i krunicu na predložene nakane u vrijeme koje im se učini prigodnim.

Otac Héctor Alfons Ramírez Sanz Cerrada, koji je gotovo četiri godine bio kapelan u Svetištu Gospe Fatimske u Portugalu, je Božjim nadahnućem pokrenuo projekt Mater Fátima, projekt svijeta ujedinjenog u molitvi krunice. Otac Héctor je obišao dvadestak država te mogao utvrditi nazadovanje obitelji i društva, propagiranje ateizma i okultizma, nedostatak vjere i jačanje relativizma. Usprkos napredovanju ideologije koja nas otuđuje od Boga i malo po malo uništava društvo, postoji nada, a to je činiti ono što je 1917. godine Djevica Marija tražila kako bi do Nje stiglo njeno obećanje, s obzirom da je to poruka za naša vremena: „Molite krunicu svaki dan za mir u svijetu i okončanje rata“.

Mater Fátima želi proširiti poznavanje srži poruka koje je Kraljica Svete Krunice u Fátimi prenijela svijetu. Želi promicati dnevnu molitvu krunice kako bi postala način života: način postizanja osobnog mira, mira u obitelji i u svijetu, a time i sredstvo suradnje na ispunjenju Djevičinog obećanja: „Na koncu će pobijediti moje Bezgrješno Srce“.