Misijska korizma: „Što god učiniste jednome od ove moje najmanje braće, meni učiniste!“ (Mt 25, 45)

Na Čistu srijedu 26. veljače, u organizaciji Ureda za misije Splitsko-makarske nadbiskupije i Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj, započinje misijska akcija pod nazivom „Što god učiniste jednome od ove moje najmanje braće, meni učiniste!“ (Mt 25, 45).

„Kako bi naša djela još više svjedočila vjeru u raspetog i uskrslog Krista, i u ovoj godini želja nam je da u korizmenom hodu svoje misli i srca usmjerimo prema misijama i misijskim potrebama. Svakodnevno do nas dopiru vijesti o patnji koju misionari prolaze u svom poslanju navještaja Radosne vijesti. Ne možemo i ne smijemo ostati gluhi i slijepi na njihov vapaj za našom pomoći. Tim više potrebno je u sebi i povjerenim nam vjernicima razbuditi žar misijskog poslanja koje nam je Krist povjerio. Stoga smo za sve župe pripremili:

- Misijski plakat kao poticaj promišljanja o misijama i njihovim potrebama u korizmi te i ovom prigodom molim sve župnike da ga postave na oglasnu ploču. Osim plakata, pripremili smo i Misijske kućice. Mogu se iskoristiti prošlogodišnje, a oni koji je nisu dobili ili im je oštećena, neka se jave na broj mobitela 099 317 1717. Prikupljeni darovi na kraju korizmenog vremena mogu se uplatiti na IBAN HR2124070001500326029 ili dostaviti Nadbiskupskom ordinarijatu.

Koristim prigodu zahvaliti svim župnicima i njihovim župljanima na otvorenosti i zauzetosti oko misijskog djela u prošlogodišnjoj korizmi u kojoj je sakupljeno 70.000 kuna.

Blagoslovljeno vam bilo i plodonosno sveto vrijeme korizme“, istaknuo je u popratnom dopisu povjerenik Ureda za misije Splitsko-makarske nadbiskupije don Jakoslav Banić.