“Kršćanski put – put suodgovornosti” - Kako pomoći misijama?

„U ovom svijetu izmučenom pandemijom, put kojim valja ići je put suodgovornosti, jer nitko se ne može sam spasiti.“ Potaknuti ovim riječima pape Franje koje je izgovorio na praznom trgu svetoga Petra kada je molio za cijeli svijet i mi kao dio te crkve smo suodgovorni za braću i sestre koje ovi događaji guraju u još dublje siromaštvo.

Njihov krik za našom bratsko-sestrinskom pomoći ne smije nam biti dalek, a još manje stran. Krik je to istoga Krista pred kojim se Sveti Otac molio, krik koji traži našu djelotvornu vjeru da učinkovitom ljubavlju odgovorimo na potrebe naše braće i sestara u misijskim zemljama.

-S obzirom da ove godine zbog novonastalih okolnosti uzrokovanih pandemijom COVID-19 ne možemo ponoviti prošlogodišnju vrlo uspješnu akciju 1000 ruža za djecu u misijama u kojoj smo prikupili 96.100 kuna, a zbog sve većeg broja onih koji žele pomoći misijama i misionarima, ove smo godine u suradnji s Laudato TV-om odlučili napraviti promotivni spot i plakat, u kojem se može, skeniranjem bar-coda internet bankarstvom ili uplatom na naš IBAN, pomoći našu braću i sestre u potrebi.

Nad sve vas koji na bilo koji način svojim molitvama i doprinosima pomažete misije, neka Gospodin izlije obilje svoga blagoslova po zagovoru Blažene Djevice Marije i svetih misionara Katoličke Crkve.

 

Misijski ured Splitsko-makarske nadbiskupije