Solin: Članovi splitskog ogranka HKLD-a proslavili blagdan sv. Luke

Članovi splitskog ogranka HKLD-a proslavili blagdan sv. Luke, u nedjelju 18. listopada u Marijanskom prasvetištu na Gospinom otoku u Solinu.

„Inicijativa da se okupimo u ovoj velebnoj novoj crkvi (nadamo se budućoj bazilici) došla je od našeg duhovnika don Stipana Šurlina, koji je sa don Rankom Vidovićem dogovorio termin u popodnevnim satima i to samo za nas. Trebali smo imati dovoljno vremena za sv. misu i za obilazak nove crkve i svetišta. Ali, Corona se umiješala u naše planove i po drugi put u kratko vrijeme 'zarobila' don Stipana u njegovoj sobi u Bogosloviji u kojoj mora 'odraditi' samoizolaciju. I kad smo već mislili odustati naša tajnica, dr. Anita Strujić-Vladanović je predložila da se pridružimo župljanima na misi u 18 sati nakon koje je dogovorila da nas kroz bogatstvo umjetničkog izričaja na zidovima crkve provede naš domaćin i župnik, don Ranko. Sa zadovoljstvom smo prihvatili i radosno sudjelovali u euharistiji zajedno sa župljanima koji su popunili crkvu pridržavajući se svih protuepidemijskih mjera“, kazao je predsjednik splitske podružnice HKLD-a prof. dr. sc. Ivica Grković.

Nakon mise, domaćin don Ranko Vidović, upravitelj solinskoga prasvetišta, ushićeno je vodio kroz sve detalje impozantnoga umjetničkog ostvarenja umjetnika o. Marka Rupnika i njegovog tima te je članovima HKLD-a priredio pravu malu duhovnu obnovu. Također je informirao o budućim projektima oca Marka Rupnika, koji će se u bliskoj budućnosti dogoditi na Gospinom otoku i u svetištu.

„Don Ranku od srca hvala, crkvu smo zahvaljujući njemu ne samo vidjeli nego i doživjeli. I vraćat ćemo se!“, kazao je prof. Grković poželjevši liječnicima: „A vama, drage naše kolegice i kolege toplo preporučamo da, kad vas put dovede u Split ili Solin, svakako obiđete našu buduću baziliku. Molitva je posebno nadahnuta kad ste okruženi nebeskim Jeruzalemom.“