Župnik Ravče i dekan Biokovskog dekanata posjetili žitelje poplavljenog sela Kokorići

Župnik Župe Ravča, u sklopu koje je selo Kokorići, don Pavao Pavić i dekan Biokovskog dekanata fra Josip Repeša posjetili su selo Kokorići.

Stanovnici Kokorića danima se bore s velikom poplavom koja je pogodila vrgoračko područje. Ukupno 26 objekata je odsječeno, nekoliko napušteno, a danas se voda ispumpava i iz osnovne škole. Novonastalo jezero na nekim mjestima duboko je i do 7 metara.

U teškoj sitaciji stanovnike su odlučili ohrabriti i svećenici iz župa Ravča i Vrgorac.

„Evo došli su vam don Pave i fra Josip da vas malo ohrabrimo, da se držite i da se zajedno pomolimo i osjetimo da će nam Bog dat da se ovo povuče što prije“, rekao je fra Josip Repeša.

“Dragi moji župljani, suosjećam s vama koji ste pogođeni ovom poplavom. Žao mi je što trpite, što vam je teško, što su vam štete velike, ali hvala Bogu da nema ljudskih žrtava. Vi ste pametni, snažni, znate se nositi s poplavom i u ovoj situaciji ste pokazali hrabrost i smirenost. Hvala interventnim službama koje su vam na raspolaganju i koje su učinili ovu tešku situaciju koliko toliko podnošljivom”, poručio je don Pavao Pavić, nakon čega su započeli molitvu s mještanima.

U očekivanju za državnom pomoći u sanaciji štete žitelji Kokorića, organizirani u udruzi „Betina“ otvorili su žiro račun na koji se može uplatiti novčana pomoć.