Split proslavio svoga zaštitnika sv. Dujma: „Pobjednik je onaj tko ide stopama navjestitelja Kristova mira – salonitanskog mučenika svetoga Dujma“

Svečanim euharistijskim slavljem, koje je u četvrtak 7. svibnja u splitskoj prvostolnici predvodio splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić, Splitsko-makarska nadbiskupija i grad Split proslavili su svetkovinu svoga nebeskog zaštitnika sv. Dujma, biskupa i mučenika prvih kršćanskih stoljeća.

Ured za pastoral mladih Splitsko - makarske nadbiskupije raspisao natječaj za „Sudamja fest 2020.“

„Sudamja fest“ je festival osnovan u spomen sv. Dujma, zaštitnika grada Splita i Nadbiskupije te se održava u devetnici proslave njemu u čast. Ove godine festival će se održati u subotu, 2. svibnja 2020. godine, s početkom u 21 sati na Peristilu u organizaciji Ureda za pastoral mladih Splitsko – makarske nadbiskupije. Organizatori nadalje napominju da će se u slučaju lošeg vremena...

Split svečano proslavio svoga zaštitnika sv. Dujma: „Crkva živi od mučenika služenja, ljubavi i autentičnog života“

Svečanim euharistijskim slavljem, koje je u utorak 7. svibnja na splitskoj rivi uz sudjelovanje nekoliko desetaka tisuća vjernika predvodio gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić, Splitsko-makarska nadbiskupija i grad Split proslavili su svetkovinu svoga nebeskog zaštitnika sv. Dujma, biskupa i mučenika prvih kršćanskih stoljeća.

Održan turnir „Sudamja kup“ 2019.

Povodom proslave Sv. Dujma, zaštitnika Splitsko-makarske nadbiskupije i grada Splita, Ured za Pastoral mladih je, uz Sudamja fest, organizirao i malonogometni turnir za župne momčadi pod nazivom „Sudamja kup“ 2019. Turnir se održao od 2. do 6. svibnja na vanjskom terenu u splitskom Nadbiskupskom sjemeništu.

Ovaj turnir održava se petu godinu zaredom pa možemo kazati da postaje...

Svečanost otvaranja moćnika sv. Dujma

Otvaranjem moćnika sv. Dujma u splitskoj prvostolnici, u ponedjeljak 6. svibnja, započela je središnja proslava Sudamje 2019. godine. Kao što je običaj, moćnik s Dujmovim relikvijama na oltaru sv. Dujma otvorili su prepozit Metropolitanskog kaptola mons. Nedjeljko Ante Ančić i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara. Ispjevana je potom svečana Večernja koju je predvodio...

Nadbiskup Barišić na svečanoj sjednici grada Splita

Uoči proslave svetkovine sv. Dujma i obilježavanja Dana grada Splita, u ponedjeljak 6. svibnja u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu već tradicionalno je priređena prigodna svečanost, na kojoj je, uz različite programe, pozdrave i dodjelu nagrada, prigodni govor održao splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić.

Osmi dan devetnice sv. Dujmu: Šibenčani hodočastili u splitsku prvostolnicu

Osmi dan devetnice sv. Dujmu, u nedjelju 5. svibnja, u splitsku su prvostolnicu hodočastili Šibenčani, a misno je slavlje, u zajedništvu sa splitskim katedralnim župnikom don Tomislavom Ćubelićem, dr. sc. don Antom Mateljanom i maestrom don Šimom Marovićem, predvodio don Krešimir Mateša, župnik šibenske katedrale.

Sudamja fest 2019.

Povodom proslave svetoga Dujma – zaštitnika grada Splita i Splitsko-makarske nadbiskupije u subotu, 4. svibnja u Dioklecijanovim podrumima, u organizaciji Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije, održan je Sudamja fest 2019.