Proslava svetog oca Franje na Trsteniku

U ponedjeljak, 4. listopada 2021. godine, u Franjevačkom Klerikatu na Trsteniku, crkvi Presvetog Otkupitelja, svečano je proslavljen blagdan svetog Franje Asiškoga, zaštitnika i utemeljitelja triju franjevačkih redova. Tom prigodom, odgojitelji i bogoslovi Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, ugostili su bogoslove Centralnog bogoslovnog sjemeništa u Splitu. Ovo već tradicionalno druženje i zajedničko slavlje euharistije upriličuje se dulje od dvadeset godina. Euharistijskom slavlju u 10.30 sati predsjedao je mons. Marina Barišić, nadbiskup splitsko-makarski i metropolit.  

Uz mons. Marina Barišića u koncelebraciji su bili provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, fra Marko Mrše, odgojitelji obiju odgojnih institucija: fra Ivan Režić, magistar bogoslova Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja i domagistar fra Domagoj Volarević, vlč. Đuliano Trdić, rektor CBS-a u Splitu, te vicerektor don Franjo-Frankopan Velić i duhovnik bogoslova don Mate Brečić.

Tijekom misnog slavlja pjevali su franjevački bogoslovi, uz ravnanje i orguljsku pratnju prof. Pere Prosenice. Pred sam kraj euharistijskog slavlja sve nazočne, a osobito goste, pozdravio je magistar bogoslova fra Ivan Režić, izrazivši želju da se na istome mjestu, u crkvi Presvetog Otkupitelja i u Franjevačkom Klerikatu, vidimo i dogodine, a riječ zahvale uputio je i o. Provincijal, fra Marko Mrše, koji se prisjetio svojih bogoslovskih dana te bit same povezanosti između franjevačkih i dijecezanskih bogoslova koja svoj vrhunac ima u Kristu.