Spomendan osamnaestorice poginulih branitelja Grada Metkovića

U Metkoviću je u nedjelju 31. listopada obilježen spomendan na poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu iz Grada Metkovića.

U jutarnjim satima predstavnici Grada, političkih stranaka, Udruga proizišlih iz Domovinskog rata, policije i vatrogasaca, položili su cvijeće i upalili svijeće na gradskom groblju, kao i na Velikoj rivi pred Spomenikom poginulim braniteljima. Molitvu odrješenja molio je župni vikar Župe sv. Ilije fra Dario Sinković. U večernjim satima služena je misa zadušnica u crkvi Sv. Ilije, a potom je u Galeriji GKS-a u organizaciji Grada Metkovića, Udruge roditelja i udovica poginulih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu Grada Metkovića i Ustanove za kulturu i sport održan komemorativni program koji je počeo hrvatskom himnom „Lijepa naša Domovino“ u izvedbi Zorana Bebića Bebe.

Zbor Župe sv. Ilije izveo je pjesme „Kako su mili stanovi tvoji“ i „Gospe ribara težaka“, a zbor Župe sv. Nikole „Marijo na stazi“ i „Ave Maria“ pod ravnanjem s. Mile Deak i s. Marijane Cvitanović. Tijekom programa nazočnima se obratio gradonačelnik Dalibor Milan. Recitatorski program izveli su učenici metkovske Gimnazije pod vodstvom profesorica Ivanke Ujdur, Marije Tomić Veraje i Vedrane Pažin.

Posebno dirljive, za sve nazočne, bile su recitacije „Dječaci odlaze na vojnu“ Vladimira Pavlovića, „Maslina iz Čepikuća“ Anđelka Vuletića, „Krist u Hrvatskoj“ Krešimira Šege i „Pismo poginulog ratnika” Tomislava Domovića. Voditeljica programa bila je Ivana Šutalo.