Božićna radionica za djecu

U Riznici splitske katedrale u subotu, 18. prosinca održana je šesta po redu radionica za djecu. U adventskom vremenu i iščekivanju Božića ljudi najviše vremena odvajaju za izradu rukotvorina kojima krase svoje domove iščekujući Kristov dolazak.

Kustosica Helena Lučić i Nevenka Matić su za tu prigodu osmislile radionicu koja razvija umjetničko i stvaralačko izražavanje sudionika i potiče ih na kreativnost.

Za djecu su voditeljice pripremile ploče, perlice i predloške za različite vrste ukrasa. Kroz trajanje radionice djeca su iskazala svoj umjetnički talent stvarajući šarolike dizajne ukrasa za bor u obliku anđela, kuglica, životinja, pahulja i 3D modela borića.

Oduševljenje krajnjim rezultatom se nije moglo skriti, a pored takvog iskazanog talenta i entuzijazma, mlade dizajnere je razveselila vijest da će božićne ukrase moći ponijeti kućama i ukrasiti svoje drvce vlastitim radovima.

Djelatnice Riznice zahvaljuju djeci na veselom i lijepom druženju i svima čestitaju na iskazanom trudu u izradi božićnih dekoracija.