Splitski Hod za život u subotu 21. svibnja

Građanska inicijativa Hod za život Split najavila je na današnjoj press konferenciji četvrto izdanje splitskog „Hoda“, koji će se održati u subotu 21. svibnja. Okupljanje sudionika je u 10:00 na Rivi, a u 10:30 povorka će krenuti Zapadnom obalom prema parku Zvončac, gdje građane uz okrjepu očekuje prigodni program.

Član inicijative Miro Vuković istaknuo je kako je geslo ovogodišnjeg Hoda za život "Život je zakon" koji je zajednički svim "Hodovima" za život koji se održavaju u 11 gradova diljem Hrvatske. Također je kazao da pružaju podršku liječnicima i zdravstvenom osoblju koji poštuju dragocjenost ljudskog života. 

Iva Pavić istaknula je da se Hodom za život štiti pravo na život svakog ljudskog bića od začeća do prirodne smrti. Pavić je dodala da je pravo na život temeljno ljudsko pravo i preduvjet svakog drugog ljudskog i građanskog prava. Također je istaknula kako su i među ciljevima Hoda za život  zaštita dostojanstva i drugih socijalno osjetljivih skupina s kojima volonteri Hoda za život surađuju.