Zlatni pir obitelji Popić u Opuzenu

U crkvi Sv. Stjepana  u Opuzenu na misnom  slavlju koje je predslavio župnik don Ante Antunović u koncelebraciji s don Nikolom Juračić u nedjelju 21. kolovoza bračni par Petar i Neda Popić obnovili su zavjete koje su dali Gospodinu prije 50 godina.

U braku, Gospodin ih je darovao sa dvije kćerke, tri unuka  i unukom. „Mladi bračni parovi – čujte, ovih 50 godina – što mislite? Da im je u životu teklo baš onako kako su htjeli. Nije nikome, pa  ni njima, ali oni su izdržali, izdržali ovih 50 godina i vjerujem da će izdržati do kraja svoga života, upravo onako kako su obećali – dok nas smrt ne rastavi.

Molimo za njih, ali molimo posebno za sve bračne parove u našoj župnoj zajednici da izmole od Gospodina snagu i milost za ustrajnost u svom braku. To je ono na čemu se temelji ljubav koju su obećali, ustrajnost do kraja, uz sve poteškoće.  Svaka je poteškoća teška, ali se može prebroditi ako imaš pomoć,  a pomoć traži od Gospodina, on će ti je sigurno udijeliti, i onda ćeš lakše prebroditi sve nedaće, boli,  muke i jade. Ove naše molitve danas  Gospodin primio, da bi naše obitelji ustrajale u onome što su sami obećali, da ne bi bilo rastava u našim obiteljima, jer te rastave uništiše najprije djecu,  a onda i one koji se rastaju“, rekao je vlč. Antunović na početku misnog slavlja.

U homiliji je naglasio kako je za sve naše poteškoće, za sve naše životne probleme, rješenje – u Bogu. Dovoljno ga je samo  s vjerom i ljubavlju  pogledati, dovoljno se  samo  njemu obratiti, zavapiti. „Poslan si živjeti ne samo za sebe,  nego bar toliko, koliko živiš za sebe, poslan si da živiš i za drugog čovjeka .  Ali život  te odvlači i nikada ništa ne činiš za bližnjega, nego, nekako si sam sebi dostatan, ne treba ti nitko. Naravno  pogrešno! Izjeda te mržnja i nezadovoljstvo zbog nečijeg  uspjeha, ljubomora,  i umjesto da se raduješ  sa svojom  bližnjim, gledaš ga krivim okom i optužuješ, umanjuješ njegov uspjeh, samo da bi sebe opravdao“, upozorio je don Ante i pozvao  ‘da u svojim nastupima budemo smireni, da ne podižemo svoj glas, bez obzira što doživljavamo, da uljudno reagiramo bez bijesa i srdžbe, a često nam to ne ide’…

Danas nam Bog poručuje ‘obratite se – nas dvojica možemo biti pobjednici u svemu’. Zato,  pogledajmo danas Gospodina. Recimo mu sve  što nas muči, on će nam pomoći, on će nam pokazati gdje su ona uska vrata na koja se ulazi, on će nam to pokazati na vrijeme, zaključio je  homiliju vlč. Antunović, te nakon čestitki  slavljenicima,  svim  vjernicima  udijelio  blagoslov s Presvetim Oltarskim Sakramentom.