Početak jesenske molitvene kampanje za nerođene i Marijanska procesija za život

Jesensko miroljubivo bdjenje inicijative 40 dana za život počinje 28. rujna i trajat će sve do 6. studenog u 38 hrvatskih gradova, na čak 40 mjesta bdjenja.

Molitva i post, miroljubivo bdjenje i osvješćivanje lokalne zajednice o problemu pobačaja glavni su stupovi ove Inicijative. Miroljubivo bdjenje, taj drugi stup Inicijative, održava se dva puta godišnje, u proljeće i na jesen. Tijekom ove jeseni vjernici, a i svi ostali ljudi dobre volje, svjesni velike težine problema pobačaja, mogu svojim miroljubivim bdjenjem ispred bolnica i domova zdravlja doslovno spasiti nečiji život. Tome su svjedoci i više od 110 djece koji danas žive, a spašeni su od smrti pobačajem. Njihove majke zahvalne su što su izabrale život, kao i na svoj pomoći koju im je Inicijativa te udruga „Hrvatska za Život“ pružila.

Ovo je najveća kampanja do sada i u Hrvatskoj i na svjetskoj razini. U cijelom svijetu molimo za prestanak pobačaja na 622 mjesta bdjenja.

U Splitu molimo i dalje ispred rodilišta (od 6 do 18 sati, vikendom od 0 do 24) i ispred poliklinike Cito (od 6 do 18 sati). Uz molitvene nakane: zaustavljanje pobačaja, iscjeljenje rana majki, očeva i obitelji ranjenih pobačajem, obraćenje liječnika, medicinskog osoblja koji vrše i sudjeluju u pobačaju, i svih onih koji zagovaraju pobačaj, ove jeseni posebno molimo za otvorena srca napih obitelji za udomljavanje nezbrinute djece. Kroz cijelu kampanju bavit ćemo se temom udomiteljstva. Kako postati udomitelj i zašto? To su pitanja na koja ćemo probati odgovoriti predavanjima, tribinama i edukacijama diljem naše domovine.

Jesenska kampanja već se tradicionalno otvara Marijanskim procesijama za život. U Splitu je održana dan uoči kampanje. Sudionici su se okupili ispred rodilišta gdje je don Renato Mrčela blagoslovio mjesto bdjenja i uputio riječ ohrabrenja prisutnim moliteljima. Potom se svečana procesija kretala s kipom trudne Gospe uz pjevanu krunicu, ulicama našeg grada, sve do crkve Gospe od Pojišana gdje smo slavili svetu misu za blagoslov jesenske kampanje. Don Renato je u propovijedi istakao važnost borbe za nerođeni život upravo molitvom i postom, temeljnim stupovima inicijative 40 dana za život. Sanja Baraba, voditeljica inicijative u Splitu, pozvala je prisutne na sudjelovanje u kampanji, a naša moliteljica Marija Zelić posvjedočila je kako su ona i suprug uz svoju biološku djecu udomili dvije djevojke koje su divan dan njihovoj obitelji! 

Velika je to pozivnica da i na ovakav način, udomljavanjem spašavamo ljudske živote.

Priključite nam se u molitvi ispred rodilišta i poliklinike Cito do 6. studenog! Dijete kojem prijeti smrt pobačajem ne možemo čuti. Zato smo mi njegov glas, njegove oči, njegove uši, njegove sklopljene ruke za molitvu koju upućujemo Gospodinu da ga spasi, da spasi svako nerođeno dijete.