Splitska Policijska uprava obilježila Dan policije i proslavila blagdan sv. Mihovila

U Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj u utorak, 27. rujna započelo je obilježavanje  Dana policije i blagdana svetog Mihovila. Svečano obilježavanje počelo je polaganjem zajedničkog vijenca na centralnom križu i groblju branitelja na gradskom groblju Lovrinac. Uz načelnika Slobodana Marendića zamjenika načelnika Marka Srdarevića, načelnike Sektora, te zapovjednika Jedinice specijalne i interventne jedinice, bili su izaslanik župana Splitsko-dalmatinske županije Damir Gabrić, Bojan Ivošević, zamjenik Grada Splita i brigadir Darko Podrug iz Hrvatske ratne mornarice.

Načelnik Slobodan Marendić predvodio je izaslanstvo Policijske uprave splitsko-dalmatinske koje je, uz nazočnost članova obitelji,  položilo cvijeće i na grobove poginulih i preminulih kolega čije posljednje počivalište je na Lovrincu. Svojih poginulih i preminulih kolega sjetili su se i na ceremoniji koja je održana u atriju policijske uprave ispred murala postavljenog u čast policijski službenika poginulih u Domovinskom ratu. Uz izaslanstvo Policijske uprave splitsko-dalmatinske, cvijeće su položili članovi Udruge specijalne jedinice policije BATT, Udruge policijskih branitelja Domovinskog rata Imotski,  Udruge Tigar SDŽ Imotski-Rakitje i Udruge prvi hrvatski redarstvenik. U crkvi Svetog Josipa održana je sveta misa koju je predvodio don Marko Trogrlić, policijski kapelan splitskog policijskog dekanata. U svojoj je propovijedi don Marko govorio o ljudskoj logici koja osuđuje i Božjoj logici koja spašava, spašava i kroz žrtvu čiji smisao možemo shvatiti samo u svjetlu vjere.

Na obilježavanju je pjevala policijska klapa Sveti Mihovil.

U sklopu obilježavanja Dana policije i blagdana svetog Mihovila, 28. rujna na splitskoj rivi od 10 do 13 sati održana je prezentacija policijske opreme i vještina, 27. i 28. rujna od 08 do 14 sati, Klub dobrovoljnih darivatelja krvi Policijske uprave splitsko-dalmatinske u prostorijama Jedinice specijalne i interventne policije u Mravincima organizirao je akciju darivanja krvi.