Susret animatora Društva Prijatelja Maloga Isusa splitske provincije

Na blagdan sv. Ivana Pavla II. u pastoralnim prostorima svetišta Gospe od Pojišana u Splitu u subotu, 22. listopada održan je susret animatora Društva Prijatelja Maloga Isusa ( DPMI) splitske provincije.

Narav rada bio je edukativno –duhovni i u duhu sinodalnosti. Susret je započeo u crkvi pjesmom i molitvom koja je bila zajednička i osobna meditacija. Nastavak radnog dijela u dvorani vodila je pročelnica s. Dolores Brkić. U radnom dijelu analiziran je prošlogodišnji hodogram djelovanja koji se uvijek prilagođen situaciji mogao nadopunjavati te je iznesen osvrt na zajedničke susrete svakog 8. i 25. u mjesecu i svaki četvrtak na klanjanju, obilježavanje blagdana i zaštitnika, Stadlerova rođendana, nastavak karitativnih aktivnost…

Iznesen je također plan djelovanja kroz predstojeću pastoralnu godinu i potvrđena su moguća hodočašća, za animatore i za sve članove, koja su planirana ranije u svrhu duhovne obnove i zahvale Malom Isusu za djelovanje kroz 27 godina. Najavljena je i škola ikonografije i radionice u svrhu promicanja pobožnosti Djetetu Isusu. Na poseban je način naglašena priprema misijske izložbe i godišnjeg susreta Društva.