Proslavljen blagdan Gospe Žalosne na splitskim Kašjunima

Vjernici župe Sv. Stjepana pod borovima i štovatelji Gospe Žalosne proslavili su njezin blagdan u subotu, 16. rujna kod crkve Gospe Žalosne na splitskim Kašjunima. Misno je slavlje predvodio don Tonči Kusanović, župnik iz Milne na otoku Braču, zajedno s profesorom dr. sc. don Mladenom Parlovom, fra Žarkom Mulom i župnikom župe Sv. Stjepana pod Borovima fra Žarkom Relotom.

Don Tonći je u propovijedi naglasio kako svi mi svojim grijesima zadajemo bol Majci Božjoj.  Ipak dolazimo joj s našom vjerom, mukom i nadom. "More" patnje je teško prebroditi ali zato je Isus došao k nama.  Isus je sa silnim vapajem i suzama ugazio u patnju i dao nam primjer kako moleći, ljubeći i opraštajući možemo prebroditi patnju. Trebamo moliti Majku Božju da nam da srce da suosjećamo jedni s drugima, da ne činimo rane na tijelu Majke Božje.

Prvi put se Gospa Žalosna slavi kao dan kotara Meje, te su se okupili svi vijećnici gradskog kotara na svetoj misi.  Pridružili su im se i vijećnici drugih gradskih kotareva, kao i sam gradonačelnik Andro Krstulović Opara.  U lijepom ozračju vjernici su ostali družeći se okupljeni oko Majke Božje, Gospe Žalosne.