Vinjani: Proslavljen blagdan sv. Nikole Tavelića

Blagdan sv. Nikole Tavelića, vinjanskog župnog suzaštitnika i zaštitnika filijalne crkve u Vinjanima Donjim, svečano je proslavljen na svečev blagdan u utorak 14. studenoga uz sudjelovanje mnoštva vjerničkog puka.
Svečano misno slavlje u mjesnoj crkvi predvodio je župnik u Podbablju fra Nedjeljko Čarapić uz koncelebraciju fra Zorana Kutleše, župnog vikara u Imotskom, fra Vinka Gudelja, župnika župe Proložac, fra Željka Tolića, profesora na KBF-u u Splitu i župnika župe Slivno, fra Zorana Jonjića, župnika župe Studenci, fra Mladena Prolića, župnika župe Runovići, fra Kristiana Stipanovića ,imotskog gvardijana i dekana te fra Josipa Sušića, vinjanskog župnika.

U propovijedi je fra Nedjeljko rekao kako je kršćanski život život svjedočanstva te poručio: "Naš život i naša djela moraju slijediti Krista. Svijet nam daje svoje uzore, ideale, a mi kršćani svoj ideal, nasljedovanje Isusa Krista". Istaknuo je kako je „takav život poziv svih svetaca i poziv kršćanstva koji nam je pokazao sv. Nikola Tavelić, pozvavši nas na takav život". Zbog kiše nije održana tradicionalna procesija uoči misnog slavlja, a za njegovo vrijeme pjevao je veliki župni zbor pod ravnanjem s. Terezine Bašić. Na kraju misnog slavlja župnik fra Josip Sušić svima je zahvalio, a posebnu zahvalu uputio je obitelji pok. Ljubice Radeljić koji su ispunili želju pokojnice, te za ovu crkvu darovali svijećnjak za svetohranište, kalež, pliticu i tri misnice. Prijepodnevnu blagdansku misu predvodio je vinjanski župni vikar fra Jakov Udovičić.

Za ovaj blagdan vjernici župe Vinjani pripremali su se trodnevnicom. Prvi dan trodnevnice misu je predvodio fra Jakov Udovičić, a uz štovatelje sv. Nikole nazočili su ovogodišnji prvopričesnici i krizmanici sa svojim roditeljima. Redovita nedjeljna misa bila je i drugi dan trodnevnice, a propovjednik je bio župnik fra Josip Sušić. Na misi je gostovao VIS „ Darovi Duha" iz Splita. Treći dan trodnevnice OFS Vinjani je slavilo svoj dan, u goste su im došli članovi susjednih bratstava sa svojim duhovnim asistentima, a misu je predvodio fra Zoran Kutleša, duhovni asistent OFS Imotski i koordinator OFS-a Imotske krajine.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Župljani Kaštel Sućurca u utorak, 23. travnja svečano su proslavili blagdan svog nebeskog zaštitnika, sv. Jurja ...
Sv. Juraj, zaštitnik Maovica proslavljen je u utorak, 23. travnja. Predvoditelj slavlja bio je fra Ante Čovo, župnik ...
Župa Desne je u utorak, 23. travnja, proslavila svetkovinu svoga nebeskog zaštitnika – sv. Jure.
Članovi Hrvatskog katoličkog zbora - zajednice MI iz Trogira, predvođeni misijskom sekcijom, organizirali su šesti ...
Imotski je i ove godine u noći Cvjetne nedjelje, 24. ožujka, postao mali Jeruzalem – grad čijim su se ulicama slijevale ...
U Dugom Ratu je u 19. ožujka svečano proslavljena svetkovina sv. Josipa, nebeskog zaštitnika župe.
Splitska Župa sv. Josipa na Mertojaku svečano je proslavila svetkovinu svoga zaštitnika sv. Josipa, u utorak 19. ...
Na petu korizmenu nedjelju 17. ožujka, u Borovcima je održano četvrto Uprizorenje Muke Kristove, redatelja Branka ...