U Slatinama proslavljena svetkovina Gospe od Prizdnice

U župi Uznesenja BDM - Slatine, u nedjelju 15. rujna, proslavljena je župna svetkovina Gospe od Prizdnice. Svečano misno slavlje predvodio je don Luka Vrličko uz suslavlje župnika don Ante Čulića i animaciju župnog zbora pod ravnanjem glazbenika Miroslava Miše.

„Ovdje smo danas - da kažemo Gospi da smo Božji i da vjerujemo u Njega. Ako vjerujemo Bogu i u Njega, onda je on kadar promijeniti nas onim putem kojega nam pokazuje BDM-a. Danas ćemo na ovom svetom mjestu reći Gospi - evo me u molitvi svagdašnjeg življenja. Molitva je most prema nebu u kojoj će Marija pokazati što to znači darovati sebe Bogu. Molitva je moj razgovor sa Svevišnjim i trebamo je svakodnevno vratiti u svoj život“, rekao je don Luka u uvodnom dijelu homilije.

„U današnjem globalnom svijetu sve se relativizira, sve se omalovažava. Želim da nam dragi Bog i Gospa podare dar vrednovanja pred Bogom, dar života po njegovim zapovijedima. Uzmite danas Gospu kao majku koja moli za tebe Isusa koji je svojim životom ukazao i pokazao što znači živjeti sakramentalno, odnosno s Bogom. Zato neka se u naš život vrati kajanje, neka se u naš život vrati snaga svete euharistije, čistoća srca i savjesti“, nastavio je.

„Majko Gospe od Prizdnice, bila si majka naše prošlosti, budi majka danas svakoga srca i savjesti te cijele naše budućnosti“, zaključio je.

Pred kraj svečanog misnog slavlja župnik don Ante Čulić se obratio nazočnima i zahvalio sveučilišnom profesoru don Luki na poticajnim i poučnim riječima te svima onima koji su svojim radom doprinijeli u proslavi župne svetkovine.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Župljani Kaštel Sućurca u utorak, 23. travnja svečano su proslavili blagdan svog nebeskog zaštitnika, sv. Jurja ...
Sv. Juraj, zaštitnik Maovica proslavljen je u utorak, 23. travnja. Predvoditelj slavlja bio je fra Ante Čovo, župnik ...
Župa Desne je u utorak, 23. travnja, proslavila svetkovinu svoga nebeskog zaštitnika – sv. Jure.
Članovi Hrvatskog katoličkog zbora - zajednice MI iz Trogira, predvođeni misijskom sekcijom, organizirali su šesti ...
Imotski je i ove godine u noći Cvjetne nedjelje, 24. ožujka, postao mali Jeruzalem – grad čijim su se ulicama slijevale ...
U Dugom Ratu je u 19. ožujka svečano proslavljena svetkovina sv. Josipa, nebeskog zaštitnika župe.
Splitska Župa sv. Josipa na Mertojaku svečano je proslavila svetkovinu svoga zaštitnika sv. Josipa, u utorak 19. ...
Na petu korizmenu nedjelju 17. ožujka, u Borovcima je održano četvrto Uprizorenje Muke Kristove, redatelja Branka ...