Proslavljen blagdan sv. Andrije na Čiovu

U župi sv. Jakova apostola na Čiovu u Trogiru, 30. studenoga 2019. proslavljen je blagdan sv. Andrije. Ovom blagdanu prethodila je trodnevna duhovna priprava koja se održavala u matičnoj crkvi sv. Jakova. Na sam blagdan svečano misno slavlje predvodio je župnik fra Matija Matošević. Slavlje je održano u crkvici sv. Andrije u kvartu Balan na Čiovu. Svečanu sv. misu uzveličao je župni zbor i nazočnost poznatih osoba koje su provele svoje djetinjstvo uz ovu crkvicu, a danas žive diljem Hrvatske i svijeta.

U homiliji fra Matija je naglasio da Krist nije uputio poziv samo Andriji i njegovu bratu Šimunu Petru koji su bili ribari, nego je taj poziv upućen svima nama. „Danas je nas Krist pozvao u ovu crkvicu koja je posvećena sv. Andriji kako bi nas podsjetio da smo Ga i mi pozvani nasljedovati. Krist nas na ovaj način poziva da ga slijedimo u ovo moderno vrijeme, gdje je čovjek u brojnim teškoćama i nevoljama. Ako je Krist tu, u našim srcima - neće biti problema. On će kao Bog uvijek naći rješenje i mi moramo svjedočiti da je On Mesija - Spasitelj - Otkupitelj, kao što su svjedočili Andrija i Petar te ostali apostoli“.

Pri kraju svete mise zazvao je Božji blagoslov na dječake i djevojčicu koji su ministrirali kao i na sve štovatelje sv. Andrije. Iza svete mise gospođe koje su odrasle i provele djetinjstvo uz ovu crkvicu priredile su tradicionalni domjenak za sve nazočne s trogirskim delicijama.