Proslava sv. Ivana Bosca na Kmanu u Splitu

Župa Pomoćnice kršćana na splitskom Kmanu proslavila je blagdan sv. Ivana Bosca u petak, 31. siječnja. Središnje euharistijsko slavlje predvodio je don Filip Rodić koji je na zanimljiv način istaknuo don Ivana Bosca kao primjer rješavanja aktualnih problema teške svakodnevnice slijedeći poruke koje nam nudi Evanđelje.

Proslava je započela odmah od jutra radosnim druženjem s učenicima i djelatnicima centra Juraj Bonači. Svetu misu predvodio je don Ivan Terze, a pjevanje su animirali najmlađi, djeca iz vrtića predvođeni časnim sestrama Kristijanom i Bosiljkom. Nakon mise uslijedila je zajednička priredba i druženje u oratoriju. Učenici iz centa Juraj Bonači uz pomoć svojih odgojitelja, među kojima su se posebno isticale vjeroučiteljica Melita, uz pjesmu pripremile su i lutkarsku predstavu o don Boscovu životu. Učenici iz OŠ Plokite prikazali su potom mali igrokaz „Igrajmo se“ te su svi zajedno zaplesali. U Oratoriju je bilo veselo i u večernjim satima kada se odigrala velika tombola.

Priprema za blagdan počela je devetnicom, a posebno svečano bilo je u trodnevnici. Prvog dana svetu je misu predvodio don Božo Grbeš koji je naglasak u propovijedi stavio na povezanost sv. Tome Akvinskog kao najvećeg naučitelja i don Bosca kao najvećeg odgojitelja. Nakon mise u oratoriju se prikazala Pobudnica Vrhovnog Poglavara. Drugog dana misu je predvodio župnik don Ivan Terze koji je naglasio važnost apostolata, žrtve i molitve uz poruku da je Bog svakome dao talente, a na nama je da ih darujemo kroz služenje drugima. Tijekom mise 20-ak animatora je dalo obećanje, a potom je u oratoriju organiziran program uz igre za djecu i roditelje. Treći dan trodnevnice predvodio je don Mirko Barbarić i posebnu pozornost je posvetio jednom novom apostolatu - otvaranju Obiteljskog savjetništva na Kmanu. Nakon mise salezijanci suradnici i animatori pripremili su igrokaz „Izvezi na pučinu“ u sklopu kojega su kroz slike iz Isusova, don Boscova i današnjeg vremena prikazali važnost odgovora na Božji poziv.

 

 

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Članovi Hrvatskog katoličkog zbora - zajednice MI iz Trogira, predvođeni misijskom sekcijom, organizirali su šesti ...
Imotski je i ove godine u noći Cvjetne nedjelje, 24. ožujka, postao mali Jeruzalem – grad čijim su se ulicama slijevale ...
U Dugom Ratu je u 19. ožujka svečano proslavljena svetkovina sv. Josipa, nebeskog zaštitnika župe.
Splitska Župa sv. Josipa na Mertojaku svečano je proslavila svetkovinu svoga zaštitnika sv. Josipa, u utorak 19. ...
Na petu korizmenu nedjelju 17. ožujka, u Borovcima je održano četvrto Uprizorenje Muke Kristove, redatelja Branka ...
Prvi dan dvodnevne duhovne obnove u četvrtak, 15. veljače 2024. u crkvi sv. Ilije u Metkoviću predvodio je fra Mario ...
Župa Dobranje u Bijelom Viru proslavila je nebesku zaštitnicu Gospu Lurdsku u nedjelju 11. veljače.
U Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske proslavljeni su „Stepinčevi dani“ od 8. do 11. veljače 2024. godine.