Proslavljen patron župe Vidonje - Presveto Srce Isusovo i Prečisto Srce Marijino

Župa Vidonje proslavila je patron župe - Presveto Srce Isusovo i Prečisto Srce Marijino u Mliništu, u nedjelju 21. lipnja. Misnom slavlju, koje je predvodio svećenik požeške biskupije don Ivan Certić u koncelebraciji župnika don Mladena Margete prethodila je tradicionalna procesija kroz mjesto u nazočnosti brojnih vjernika.

„Mi sami, ponekad smo bez ljubavi prema sebi, a kada je čovjek bez ljubavi prema sebi, nema ljubavi niti prema drugome. Ako nestaje ljubavi, ako nemamo gdje crpsti snagu, staje nekako naš život, osobito duhovni. Kao vjernici vjerujemo da je Sin Božji uzeo ljudsko tijelo i osjećaje. Često vidimo Isusa kao nedostižnoga, dakako, po Božanskoj naravi nam je nedostižan, ali po onom što smo dobili u sakramentu krštenja i po darovima Duha Svetoga, potaknuti smo žudjeti za tim izvorom ljubavi iz kojega crpimo snagu“, naglasio je propovjednik.

„Ne dopustimo da ubijamo sebe, svoje srce, srce koje nam je darovano po začeću od roditeljske ljubavi, od Boga, srce koje je potrebito kucati za nekoga. Častimo Božansko Srce Isusa Krista, primjerom potpunoga predanja, primjerom redovitog sudjelovanja na svetim misama i primjerom obiteljske molitve. Ima smisla, ima koristi, biti dobar prema sebi, ispuniti svoju dušu ljubavi, a još veće koristi ima onaj pored tebe, kojem ćeš tu ljubav usmjeriti“, nastavio je.

„Netko pored nas vapi, netko pored nas čeka; daj Bože da nas dočeka, daj Bože da prepoznamo tko je taj u potrebi, tko je taj kojemu možemo podijeliti svoju ljudsku blizinu. Želim svima nama od srca da se napajamo na izvoru ljubavi - u Presvetom Srcu Isusovu, u Presvetom Srcu Marijinu, i kad dođe teško, sjeti se Boga, sjeti se neizrecive ljubavi Njegovoga Sina. Ne širimo osudu, mržnju, ne širimo nepovjerenje, otvorimo se prema Bogu, da možemo biti otvoreni prema sebi i svome bližnjemu“, zaključio je.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Članovi Hrvatskog katoličkog zbora - zajednice MI iz Trogira, predvođeni misijskom sekcijom, organizirali su šesti ...
Imotski je i ove godine u noći Cvjetne nedjelje, 24. ožujka, postao mali Jeruzalem – grad čijim su se ulicama slijevale ...
U Dugom Ratu je u 19. ožujka svečano proslavljena svetkovina sv. Josipa, nebeskog zaštitnika župe.
Splitska Župa sv. Josipa na Mertojaku svečano je proslavila svetkovinu svoga zaštitnika sv. Josipa, u utorak 19. ...
Na petu korizmenu nedjelju 17. ožujka, u Borovcima je održano četvrto Uprizorenje Muke Kristove, redatelja Branka ...
Prvi dan dvodnevne duhovne obnove u četvrtak, 15. veljače 2024. u crkvi sv. Ilije u Metkoviću predvodio je fra Mario ...
Župa Dobranje u Bijelom Viru proslavila je nebesku zaštitnicu Gospu Lurdsku u nedjelju 11. veljače.
U Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske proslavljeni su „Stepinčevi dani“ od 8. do 11. veljače 2024. godine.