Proslavljen blagdan sv. Ilije u Segetu

Vjernici i hodočasnici Župe Gospe od Ružarija iz Segeta, 20. srpnja, proslavili su blagdan sv. Ilije. Svečano misno slavlje ispred zavjetne crkvice iz 13. stoljeća, predvodio je don Dražen Balić, župnik Drvenika, uz koncelebraciju župnika domaćina don Nikole Galova.

U propovijedi don Dražen je govorio o sv. Iliji kao starozavjetnom proroku, koji se prije tri tisuće godina borio protiv krivovjerja, bezboštva i lažnih proroka. „Danas kao da se ništa nije promijenilo, premda je Krist prije dvije tisuća godina svojom mukom, smrću i uskrsnućem pobijedio zlo i nama osigurao život, ipak to zlo uvijek se bori s dobrom. Ilija je cijeli svoj život hodio prema Bogu i propovijedao dobro i borio se protiv zla. Zovu ga još 'gromovnik', jer je žustro i gromko propovijedao Božju riječ. Kao što je bilo u Ilijino vrijeme i vrijeme sv. Ivana Krstitelja, tako je i danas - na svima nama je da se borimo protiv zla, sakramentalnim životom, dobrim djelima, molitvom i uz Božju pomoć ćemo se oduprijeti tami“, rekao je, između ostalog, don Dražen Balić.

Pri kraju misnog slavlja župnik don Nikola Galov zahvalio se don Draženu Baliću na predvođenju slavlja. Poručio je vjernicima da se otvore Kristu objave, koji se objavljuje u lahoru, malom vjetru, u molitvi, tamo gdje su se dvojica, trojica sabrala u Njegovo ime, te da plodove preobraženja nakon liturgije nastave živjeti u svom život. Najavio je i obnovu crkava u Župi pod nazorom konzervatora i početak gradnje pastoralnog centra.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
U subotu, 10. travnja, u večernjim satima, u novo izgrađenoj kapeli sv. Ivana Pavla II. u Slivnu proslavljen je ...
U župi sv. Josipa u Dugom Ratu svečano je proslavljena svetkovina sv. Josipa, zaštitnika župe i Općine Dugi Rat. Na ...
U Župi sv. Jakova apostola na Čiovu u Trogiru, u petak 19. ožujka proslavljena je svetkovina suzaštitnika župe – sv. ...
Župa sv. Josipa na splitskom Mertojaku svečano je 19. ožujka proslavila svetkovinu svoga nebeskog zaštitnika misnim ...
Blagdan svetog Josipa župljani Svetih solinskih mučenika u Ninčevićima u Solinu ove su godine obilježili na uistinu ...
U filijalnoj crkvi sv. Leopolda Bogdana Mandića u Rudinama, župe sv. Petra ap. Kaštel Novi, u nedjelju 14. veljače ...
Župa sv. Ivana Krstitelja na Trsteniku u Splitu proslavila je suzaštitnika župe Bl. Alozija Stepinca u srijedu 10. ...
U župi Sv. Jakova apostola u Trogiru proslavljen je 2. veljače  2021., blagdan Gospe od 'mlika' – Kandelora ...