U župama Neretvanskog dekanata proslavljen blagdan sv. Liberana

Blagdan svetog Liberana proslavljen je u četvrtak 23. srpnja u nekoliko župa Neretvanskog dekanata.

U Župi Vidonje, na Vidonjskim gomilama, gdje su slavljene tri mise, središnju s procesijom predvodio je don Ivan Đonlić, u Župi Slivno Ravno – Vlaka na Jestrebovoj glavici župnik don Mario Mihanović, a u Župi Plina – Stablina na Zavali, misno slavlje predvodio je don Dino Prkut.

Župa Desne, svetog Liberana slavi kao suzaštitnika. Slavlje je počelo molitvom litanija i procesijom s kipom sveca, a misno slavlje predvodio je don Ivan Zovko, župni vikar na Pujankama, u koncelebraciji župnika don Ivice Barišića.

„Došli smo ovdje, jer želimo Boga slijediti, želimo tražiti Njegovu utjehu i snagu. Dao dobri Bog da danas svi iziđemo iz naše crkve ispunjeni Njegovom Riječju, i, da Bog u nama raspali svoje svjetlo koje će sjati drugim ljudima. I kada je teško, kada ne vidimo izlaza, pozvani smo svoj pogled usmjeriti prema Njemu, dopustiti Bogu da vodi naš život, svjesni da smo na ovom putu, ovdje na zemlji, bilo pedeset ili sto godina, samo putnici koji kupuju svoju kartu za vječnost. Za vječnost gdje nema boli i patnje, za vječnost gdje vlada Bog sa svojim svetima i sa svetim Liberanom“, istaknuo je don Ivan.

 

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Župljani Kaštel Sućurca u utorak, 23. travnja svečano su proslavili blagdan svog nebeskog zaštitnika, sv. Jurja ...
Članovi Hrvatskog katoličkog zbora - zajednice MI iz Trogira, predvođeni misijskom sekcijom, organizirali su šesti ...
Imotski je i ove godine u noći Cvjetne nedjelje, 24. ožujka, postao mali Jeruzalem – grad čijim su se ulicama slijevale ...
U Dugom Ratu je u 19. ožujka svečano proslavljena svetkovina sv. Josipa, nebeskog zaštitnika župe.
Splitska Župa sv. Josipa na Mertojaku svečano je proslavila svetkovinu svoga zaštitnika sv. Josipa, u utorak 19. ...
Na petu korizmenu nedjelju 17. ožujka, u Borovcima je održano četvrto Uprizorenje Muke Kristove, redatelja Branka ...
Prvi dan dvodnevne duhovne obnove u četvrtak, 15. veljače 2024. u crkvi sv. Ilije u Metkoviću predvodio je fra Mario ...
Župa Dobranje u Bijelom Viru proslavila je nebesku zaštitnicu Gospu Lurdsku u nedjelju 11. veljače.