Uprizorenje Muke Kristove u Brnazama

Na blagdan Cvjetnice u nedjelju 10. travnja 2022. godine u Župi Gospe Sinjske u filijalnoj zajednici u Brnazama, po prvi put je održano uprizorenje Muke Kristove. U projektu su sudjelovali Udruga naše Brnaze, Sinjsko pučko kazalište i Zajednica sv. Nikole Tavelića u Brnazama.

U uprizorenju Muke Kristove, koje se održavalo na nekoliko lokacija na Brnaškoj Glavici, sudjelovalo je 100-tinjak glumaca i statista, članova udruge Promotor kulturnog događaja Gaj Laberije, Udruge za očuvanje baštine Cetinskog kraja, Udruge reraša i guslara Otok i Didi s Kamešnice te crkvenih zborova iz Brnaza i mještana. Unatoč jakoj buri i niskim temperaturama zraka predstavu je pratilo nekoliko stotina gledatelja iz cijele Cetinske krajine, ali i šireg područja.

Lik Isusa utjelovio je akademski glumac Stipe Gugić, a predstava je održana pod redateljskom palicom Željka Viculina, voditelja Pučkog kazališta u Sinju.U ulozi Marije, Isusove Majke, bila je Ivanka Malbaša, Poncija Pilata igrao je Lovre Lagator, satnika Dino Vuković, Kajfu je utjelovio Ivo Masle, dosatnik Ante Paštar, apostole su glumili Dinko Frankini, Kažimir Tomašević, Draško Milić, Dario Malbaša, Zoran Šabić, Željko Čarić, Ivan Čarić, Ivan Ivković-Mandac, Marko Mioč, Ante Ćubelić, Frano Pervan i Slavko Pervan, Šimuna je glumio Mladen Mandac, Marija Magdalena je bila Irena Lagator, a Veronika Danijela Mastelić. Rimski vojnici bili su Dejan Poljak, Petar Galić, Ivan Bašić, Damir Banić, Ante Križanac, Stipe Vukasović-Lončar i Jozo Vukasović-Lončar. Crkvenim zborovima ravnala je Jelena Mihaljević.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Članovi Hrvatskog katoličkog zbora - zajednice MI iz Trogira, predvođeni misijskom sekcijom, organizirali su šesti ...
Imotski je i ove godine u noći Cvjetne nedjelje, 24. ožujka, postao mali Jeruzalem – grad čijim su se ulicama slijevale ...
U Dugom Ratu je u 19. ožujka svečano proslavljena svetkovina sv. Josipa, nebeskog zaštitnika župe.
Splitska Župa sv. Josipa na Mertojaku svečano je proslavila svetkovinu svoga zaštitnika sv. Josipa, u utorak 19. ...
Na petu korizmenu nedjelju 17. ožujka, u Borovcima je održano četvrto Uprizorenje Muke Kristove, redatelja Branka ...
Prvi dan dvodnevne duhovne obnove u četvrtak, 15. veljače 2024. u crkvi sv. Ilije u Metkoviću predvodio je fra Mario ...
Župa Dobranje u Bijelom Viru proslavila je nebesku zaštitnicu Gospu Lurdsku u nedjelju 11. veljače.
U Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske proslavljeni su „Stepinčevi dani“ od 8. do 11. veljače 2024. godine.