Tribina u Trogiru: Misijsko poslanje Crkve

U župi sv. Lovre održana je 8. listopada 2022. tribina za mlade na temu: Misijsko poslanje Crkve. Predavanje je održala ravnateljica Papinskih misijskih djela (PMD) u RH s. Ivana Margarin koja na tu službu imenovana 15. lipnja prošle godine. Ona je mladima predstavila aktivnosti PMD i govorila o potrebi misijskog djelovanja svakog pojedinog kršćanina.

Nažalost, još ima dijelova svijeta koji nisu u doticaju s civilizacijom, a još manje s istinom o Isusu Kristu. Njima su poslani misionari i misionarke kako bi ih upoznali s istinom evanđelja i pomogli u rješavanju siromaštva i obrazovanja. Misionari su poslanici i svjedoci vjere u Isusa Krista - istaknula je s. Ivana te nastavila: Ponosni smo što i Crkva u Hrvata sudjeluje u tom misijskom poslanju sa 73 misionara i misionarki u 23 zemlje svijeta na četiri kontinenta.

S. Ivana je još govorila o Djelu sv. djetinjstva, Djelu sv. Petra i Misijskoj zajednici. Pozvala je mlade da se još više uključe u misijsko poslanje te da rado mole za misije i čitaju misijski list - mjesečnik Radosnu vijest koji izlazi već pedeset godina u Hrvatskoj i u BiH. Među šezdesetak mladih bila je i grupa miovaca, članova HKZ MI iz Trogira koji su poslije predavanja ostali u kraćem razgovoru sa s. Ivanom Margarin. Oni su je izvjestili o djelovanju misijske sekcije njihove zajednice MI. Razgovarali su i o duhovnom zvanju. Sestra Ivana im je kazala kako je bila vrlo dobra rukometašica u Karlovcu gdje je igrala za RK Dubovac, ali da ju je ljubav prema Isusu više privukla i tako je ostavila sport i krenula za Isusom što je oduševljava. Mladi su ostali zadivljeni njezinim svjedočenjem i cijelim susretom. Na kraju je uslijedilo i zajedničko fotografiranje za uspomenu.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Članovi Hrvatskog katoličkog zbora - zajednice MI iz Trogira, predvođeni misijskom sekcijom, organizirali su šesti ...
Imotski je i ove godine u noći Cvjetne nedjelje, 24. ožujka, postao mali Jeruzalem – grad čijim su se ulicama slijevale ...
U Dugom Ratu je u 19. ožujka svečano proslavljena svetkovina sv. Josipa, nebeskog zaštitnika župe.
Splitska Župa sv. Josipa na Mertojaku svečano je proslavila svetkovinu svoga zaštitnika sv. Josipa, u utorak 19. ...
Na petu korizmenu nedjelju 17. ožujka, u Borovcima je održano četvrto Uprizorenje Muke Kristove, redatelja Branka ...
Prvi dan dvodnevne duhovne obnove u četvrtak, 15. veljače 2024. u crkvi sv. Ilije u Metkoviću predvodio je fra Mario ...
Župa Dobranje u Bijelom Viru proslavila je nebesku zaštitnicu Gospu Lurdsku u nedjelju 11. veljače.
U Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske proslavljeni su „Stepinčevi dani“ od 8. do 11. veljače 2024. godine.