Split – Dobri: Proslava Gospe od Zdravlja

Blagdan Gospe od Zdravlja svečano je proslavljen u istoimenoj samostanskoj i župnoj crkvi na Dobrom, 21. listopada 2022. Slavlju je prethodila devetnica preko koje su propovijedali različiti propovjednici te se tako cijeli grad Split pripravljao za proslavu zaštitnika. Svetim misama u devetnici prethodila je molitva krunice Blaženoj Djevici Mariji i zagovorne molitve koje je predvodio župnik fra Kristian Stipanović.

Od samog jutra u crkvu se slijevao veliki broj vjernog puka. Braća svećenici bili su od ranog jutra na raspolaganju vjernicima za sakrament svete ispovijedi, a svete mise slavljene su od šest sati ujutro svako sat vremena do središnje proslave u jedanaest sati, koju je predslavio provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Marko Mrše. Nastavljano je slavljenje svetih misa i poslije popodne, počevši s misom u petnaest sati. Nakane svetih misa bile su različite: za obitelji, za djecu i mlade, za bolesnike itd. Svetu misu za dobročinitelje predvodio je don Tomislav Čubelić župnik Srinjina. Proslava je završena misnom zahvalnicom koju je predslavio fra Kristian Stipanović, koji se na kraju slavlja zahvalio svima koji su na bilo koji način doprinijeli organizaciji same proslave.

Misna slavlja animirao je zbor župe Gospe od Zdravlja pod ravnanjem fra Stipice Grgata, uz orguljašku pratnju sestre Zorislave Radić i prof. Pere Prosenice.

Foto: fra Mate Šakić

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Članovi Hrvatskog katoličkog zbora - zajednice MI iz Trogira, predvođeni misijskom sekcijom, organizirali su šesti ...
Imotski je i ove godine u noći Cvjetne nedjelje, 24. ožujka, postao mali Jeruzalem – grad čijim su se ulicama slijevale ...
U Dugom Ratu je u 19. ožujka svečano proslavljena svetkovina sv. Josipa, nebeskog zaštitnika župe.
Splitska Župa sv. Josipa na Mertojaku svečano je proslavila svetkovinu svoga zaštitnika sv. Josipa, u utorak 19. ...
Na petu korizmenu nedjelju 17. ožujka, u Borovcima je održano četvrto Uprizorenje Muke Kristove, redatelja Branka ...
Prvi dan dvodnevne duhovne obnove u četvrtak, 15. veljače 2024. u crkvi sv. Ilije u Metkoviću predvodio je fra Mario ...
Župa Dobranje u Bijelom Viru proslavila je nebesku zaštitnicu Gospu Lurdsku u nedjelju 11. veljače.
U Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske proslavljeni su „Stepinčevi dani“ od 8. do 11. veljače 2024. godine.