Blagoslov novog zvona u Ugljanima

Na svetkovinu Bogojavljenja, 6. siječnja 2023. u Ugljanima je blagoslovljeno novo zvono za župnu crkvu svetog Ante Padovanskog. 
 
Nakon blagoslova vode u crkvi svetog Ante, župljani župe Ugljane uputili su se pred crkvu gdje je župnik fra Nediljko Tabak blagoslovio novo zvono. Župnika fra Nediljka ovlastio je splitsko-makarski nadbiskup mons. Dražen Kutleša da može blagosloviti novo zvono. Prema tradiciji kum zvona bio je gospodin Jozo Perkušić. Novo zvono izrađeno je u Italiji i teži 350 kilograma. Na zvonu je uz lik svetog Ante Padovanskog izliven i natpis: "SV. ANTE, MOLI ZA NAS! UGLJANE, A. D. 2022." Novo zvono biti će postavljeno zajedno sa starim zvonom u novi zvonik koji je u izradi. 
 
Nakon blagoslova zvona slavljena je svečana sveta misa koju je predvodio župnik fra Nediljko Tabak, asistirali su bogoslovi Branimir Ivančić i Toni Krolo. Pjevao je župni zbor, a za orguljama je bio Ivan Marasović. Na kraju misnog slavlja župnik fra Nediljko zahvalio je svima koji su doprinijeli da se zvono izradi i najavio da će uskoro, nakon završetka radova na zvoniku, započeti radovi oko uređenja prezbiterija u župnoj crkvi svetog Ante u Ugljanima.
Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Župljani Kaštel Sućurca u utorak, 23. travnja svečano su proslavili blagdan svog nebeskog zaštitnika, sv. Jurja ...
Sv. Juraj, zaštitnik Maovica proslavljen je u utorak, 23. travnja. Predvoditelj slavlja bio je fra Ante Čovo, župnik ...
Župa Desne je u utorak, 23. travnja, proslavila svetkovinu svoga nebeskog zaštitnika – sv. Jure.
Članovi Hrvatskog katoličkog zbora - zajednice MI iz Trogira, predvođeni misijskom sekcijom, organizirali su šesti ...
Imotski je i ove godine u noći Cvjetne nedjelje, 24. ožujka, postao mali Jeruzalem – grad čijim su se ulicama slijevale ...
U Dugom Ratu je u 19. ožujka svečano proslavljena svetkovina sv. Josipa, nebeskog zaštitnika župe.
Splitska Župa sv. Josipa na Mertojaku svečano je proslavila svetkovinu svoga zaštitnika sv. Josipa, u utorak 19. ...
Na petu korizmenu nedjelju 17. ožujka, u Borovcima je održano četvrto Uprizorenje Muke Kristove, redatelja Branka ...