Župljani Kaštel Novoga oprostili se od svoga župnika don Darija Čorića koji odlazi na bolovanje

U prepunoj župnoj crkvi sv. Petra ap. u Kaštel Novom 17. siječnja slavljena je Sveta misa na kojoj su se župljani Kaštel Novog oprostili od svoga dosadašnjega župnika don Darija Čorića, koji odlazi na bolovanje.

Don Dariji je tu župu vodio sedam i pol godina, nasljedivši don Luku Vucu. Misu je predvodio don Mate Drljo, uz kojega su nazočili don Mate Škaričić, župnik Raduna i don Darijo.

Don Mate se u propovijedi osvrnuo na život svetog Antuna opata, a misno slavlje uzveličali su dječji i mješoviti zborovi iz župne crkve i Rudina, te vokalno instrumentalni sastav „Snaga vjere“. Nakon Svete mise u ime svih župljana sv. Petra, vjeroučitelj Mario Žuvela prisjetio se životnog puta don Darija od njegovog dolaska u župu, brojnih duhovnih obnova, hodočašća, humanitarnih akcija, izleta, koncerata, biciklijada, živih jaslica i mnogih drugih aktivnosti koje je pokrenuo svojim dolaskom. Istaknuo je kako je don Darijo posebno angažirao mlade i intezivnije ih uključio u život župne zajednice koji su u njemu vidjeli svoga prijatelja i duhovnika. Hrvoje Lovrić je potom u ime cijele župe darovao don Dariju kalež.

U ime bratovštine Gospe Stomorije, župan Pave Kuzmanić poklonio je župniku pametni sat i zahvalio mu što je sve ove godine aktivno pratio i sudjelovao u radu bratovštine. U ime osnovne škole „Bijaći“ prisutnima se obratila i Jadranka Šošić, zahvalivši za izvanrednu suradnju škole i župe na zajedničkom dobru djece i mladih svih proteklih godina. U ime vjernika iz filijalne crkve iz Rudina, don Dariju je zahvalila i Anamarija Botić, koja je istaknula njegovu golemu i nesebičnu brigu za sve vjernike iz Rudina, a župnik je kazao kako se nada da će živa zajednica u Rudinama  jednoga dana postati samostalna župa. U ime svih mladih župe i vokalno-instrumentalnog sastava „Snaga vjere“ don Dariju je zahvalila Marta Antunović, darovavši mu album slika kao uspomenu na sve lijepe trenutke koje je proveo s mladima, koji su mu potom darovali i štolu. Gospođa Nada Maršić je u ime Turističke zajednice grada Kaštela zahvalila don Dariju na otvorenosti i suradnji na području društvenog angažmana grada Kaštela i poklonila mu prigodni dar.

Na koncu se svim župljanima obratio don Darijo istaknuvši kako je u Kaštel Novom upoznao mnoge divne ljude i imamo mnoge lijepe trenutke. Zahvalio je Bogu i svima koji su na bilo koji način pomagali mu i sudjelovali u radu župne zajednice, kazavši kako ih je bilo jako mnogo od onih najmlađih do najstarijih. Dodao je kako bi mu najveća zahvala bila da župljani nastave redovito primati sakramente i ići na Svetu misu. Na kraju je kazao kako će mu svi oni koje je ovdje upoznao ostati duboko u srcu i molitvama. Zajedničko druženje nastavljeno je u Katoličkom domu.