Blagoslov zastave sv. Ante, novih vrata i križnih postaja u Novim Selima

Drugog dana trodnevne duhovne priprave za proslavu svetkovine sv. Ante u Novim Selima u utorak, 11. lipnja predslavitelj misnog slavlja don Augustin Radović po završetku slavlja blagoslovio je novu zastavu sv. Ante, ulazna vrata i slike križnih postaja u crkvi.

Na misi je pjevao župni zbor iz Bagalovića.

U homiliji je vlč. Radović pozvao vjernike na promjenu srca. „Odvažimo  se učiniti korak novoga početka ovih dana dok slavimo 250. jubilej ove župe i blagdan sveca cijeloga svijeta – sv. Antuna Padovanskog. To je smisao naših okupljanja oko Gospodina, smisao slavlja naših jubileja!“, poručio je.

„Ako se istinski zagledamo u vlastito srce, u svakoga od nas ima toliko slojeva života gdje još nije dovoljno doprla Isusova riječ. U nama je danas toliko toga bolesnoga, mrtvoga, gubavoga, gruboga, gluhoga, zloduhom zarobljenoga, što čeka ljekovitu zraku Božanske milosti! No, to nije razlog za pesimizam, očajavanje i kuknjavu. Toga je prepun ovaj današnji svijet, koji se odmetnuo od Boga. Oni neka  kukaju, plaču i očajavaju nad svojim promašenim, izopačenim  životima, jer im ništa drugo i ne preostaje“, naglasio je Radović. Pojasnio je kako su mnogima suze pomogle da progledaju. „Pogledati istini u oči, za vjernika je poticaj za novi početak, za novo resetiranje života, za radost povratka Gospodinu!“, istaknuo je.

„Dok i sami nastojimo sve više upiti u svoju dužu Božanske zrake Kraljevstva Božjega, istovremeno smo pozvani tu blizinu Uskrsloga navješćivati ovome svijetu. Evanđeoski i euharistijski život s naše strane, najmoćnije je svjedočanstvo kraljevstva Božjega ovome svijetu. Tada progovara moj život smislom i istinom u potoku nametnutoga besmisla i izopačenosti ovoga svijeta. Progovara moja ljubav u silnim valovima mržnje, koja zapljuskuje živote onih koji žele ostati vjerni Kristu u Katoličkoj Crkvi“, dodao je.

„U vremenima  neodlučnosti i otpada od vjere, u  konačnici progovara mir tvoga srca u silini nemira koji udara sa svih strana. Upravo će na taj način Božje kraljevstvo postati sve više naše a mi ćemo postati sve više Božji. I na koncu, Isus nas podsjeća, da bismo ispunili svoje vjerničko poslanje u  svom osobnom i životu svije obitelji, domovine i ovoga svijeta, ne treba nam puno zemaljskih stvari i sredstava, treba nam puno vjere u Isusa Krista, ali ne bilo kakve vjere, nego stopostotne, čiste, bistre i nerazvodnjene duhom ovoga svijeta!“, poručio je propovjednik.

„Uspjeh kršćanskoga života, temelji se na pouzdanju u Boga a najbolje  će poslužiti Kraljevstvu Božjemu, kada riječ evanđelja koju slušamo progovori konkretnim mojim životom, upravo onako kako reče sv. Ante: „Riječ je živa samo onda kada život  govori – zato neka prestanu riječi  a progovore djela!“, nadodao je don Radović.

„Ako s njime budemo hodili doživjet ćemo radost kraljevstva već ovdje na zemlji i bit ćemo čestiti, puni Duha Svetoga i žive vjere u Isusa Krista. Tako je živio sv. Antun i današnji sv. Barnaba i toliki sveci i svetice Božje. Neka nas njihov primjer jača, a zagovor štiti kako bi naš život progovorio o onome što u vječnosti u punini iščekujemo, naglasio je vjernicima vlč. Radović.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
U župi sv. Lovre u Trogiru proslavljen je 16. srpnja blagdan Gospe od Karmela u istoimenoj crkvi i u katedrali Sv. ...
Splitsko-makarski nadbiskup u miru Marin Barišić proslavio je u nedjelju 14. srpnja zlatnu misu u crkvi Presvetog Srca ...
Svetkovina Rođenja sv. Ivana Krstitelja proslavljena je u ponedjeljak, 24. lipnja 2024., u crkvama sv. Ivana Krstitelja ...
Župljani Stilja proslavili su 24. lipnja svetkovinu rođenja svetog Ivana Krstitelja, zaštitnika svoje župe. Misa je ...
Župa Vid proslavila je svetkovinu svoga nebeskog zaštitnika sv. Vida, u subotu 15. lipnja procesijom i misom.
Umirovljeni splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić predslavio je svečano misno slavlje u Novim Selima, na svetkovinu ...
Blagdan sv. Ante u četvrtak, 13. lipnja, svečano je proslavljen u Samostanu sv. Frane na Obali. Središnje euharistijsko ...
Liturgijski spomendan sv. Antuna Padovanskog svečano je proslavljen 13. lipnja u svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske.