Međuškolska vjeronaučna olimpijada

Međuškolska natjecanja iz vjeronauka za osnovnu školu u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji održana su 31. siječnja 2018. godine u sedam osnovnih škola. Tema natjecanja bila je: Kršćani na putu dijaloga. Na natjecanju je sudjelovalo 56 ekipa od četiri učenika. Svaki je učenik samostalno rješavao pisani test kojim je mogao osvojiti 100 bodova, tako da je ekipa mogla ostvariti maksimalno 400 bodova.

Najveći broj bodova – 352 – osvojila je ekipa OŠ „1. listopada 1942.“ iz Čišle koju je pripremala Ljubica Tabak. Drugo mjesto osvojila je ekipa OŠ „Ostrog“ iz Kaštel Lukšića pod vodstvom Ane Biliškov s 339 bodova, a na trećem mjestu je ekipa OŠ „Spinut“ iz Splita koju je pripremala Ružica Maleš s 331 osvojenim bodom.

Na srednjoškolskom natjecanju, održanom u Nadbiskupijskoj klasičnoj gimnaziji “Don Frane Bulić” u Splitu, sudjelovalo je 20 ekipa. Najuspješnija je bila ekipa III. gimnazija iz Splita s osvojenim 371 bodom koju je pripremala Ana Gelo. Drugo mjesto osvojila je V. gimnazija „Vladimir Nazor“ iz Splita s 336 bodova pod vodstvom Marija Milovca, a treće mjesto Srednja škola Ivana Lucića iz Trogira s 324 boda pod vodstvom Anite Vuletin.

Na nadbiskupijskom natjecanju, koje će se održati 27. veljače (srijeda) u 10 sati u Osnovnoj školi „Josip Pupačić“ u Omišu, sudjelovat će 20 ekipa iz osnovnih škola i 12 najuspješnijih ekipa iz srednjih škola.

Rezultate možete pogledati na web-stranicama Katehetskog ureda SMN.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
U suradnji s profesorom fra Domagojem Runjom donosimo razmatranje za četvrtu vazmenu nedjelju.
U subotu, 13. travnja 2024. godine na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu, održan je međubiskupijski ...
U suradnji s profesorom fra Domagojem Runjom donosimo razmatranje za treću vazmenu nedjelju.
Dokumentarni film prikazuje prvu generaciju vjeroučitelja koji su nakon osamostaljenja Republike Hrvatske počeli raditi ...
Posljednjeg dana hodočašća u organizaciji Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije, u petak 5. travnja, ...
Četvrtog dana hodočašća vjeroučitelji Splitsko-makarske nadbiskupije uputili su se u Carcere, u tzv. Franjinu pustinju.
U suradnji s profesorom fra Domagojem Runjom donosimo razmatranja za drugu vazmenu nedjelju.
Treći dan hodočašća vjeroučitelja Splitsko-makarske nadbiskupije 3. travnja bio je posvećen dolini franjevačkih ...