Iz tiska izišao "Priručnik župnog vjeronauka za prvopričesnike" mr. don Luke Vuce

Upravo je iz tiska izišlo treće nadopunjeno izdanje knjige mr. don Luke Vuce pod naslovom Priručnik župnog vjeronauka – za prvopričesnike i 4. i 5. razred osnovne škole (tisak: Dalmacijapapir – Split, 135 stranica; cijena 35 kuna)

Knjiga obrađuje odabrane teme za pripremu prvopričesnika ali može dobro poslužiti i kao priručnik za župni vjeronauk učenicima četvrtoga i petog razreda osnovne škole. Poznato je da gotovo i nema prikladnih pomagala za župni vjeronauk djece toga uzrasta. Stoga zahvaljujemo autoru što se potrudio napisati i objaviti ovaj priručnik.


U Uvodnoj riječi mr. Vuco piše:

“Oskudni su priručnici župnog vjeronauka… Svako druženje s mladima u župi bez pouke u vjeri nalikuje gradnji kuće bez dobrih temelja. Navještaj vjere je početak svake evangelizacije…Nadam se da će ova knjiga naći prijem kod onih koji pripremaju djecu za prvu svetu ispovijed i pričest i održavaju vjeronaučni kontakt s djecom i nakon primanja tih sakramenata.”


Iz Predgovora:

“Mr. don Luka Vuco lakim stilom i razumljivim jezikom, uz brojne ilustracije, zgodno i stručno tumači i objašnjava cjelokupni kršćanski nauk s temeljnim istinama naše vjere.” 

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
U subotu, 13. travnja 2024. godine na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu, održan je međubiskupijski ...
U suradnji s profesorom fra Domagojem Runjom donosimo razmatranje za treću vazmenu nedjelju.
Dokumentarni film prikazuje prvu generaciju vjeroučitelja koji su nakon osamostaljenja Republike Hrvatske počeli raditi ...
Posljednjeg dana hodočašća u organizaciji Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije, u petak 5. travnja, ...
Četvrtog dana hodočašća vjeroučitelji Splitsko-makarske nadbiskupije uputili su se u Carcere, u tzv. Franjinu pustinju.
U suradnji s profesorom fra Domagojem Runjom donosimo razmatranja za drugu vazmenu nedjelju.
Treći dan hodočašća vjeroučitelja Splitsko-makarske nadbiskupije 3. travnja bio je posvećen dolini franjevačkih ...
U drugom danu hodočašća pod nazivom „Pogledajte ruke moje i noge“ (Lk 24, 39) vjeroučitelji Splitsko-makarske ...