Prvi nastup pjevačkog zbora vjeroučitelja Splitsko-makarske nadbiskupije sv. Anastazije

U subotu, 11. ožujka 2023. na međužupanijskom stručnom skupu vjeroučitelja na temu Transhumanizam, mješoviti pjevački zbor vjeroučitelja Splitsko-makarske nadbiskupije sv. Anastazije održao je svoj prvi nastup. Inicijativa za osnivanjem pjevačkog zbora potekla je od samih vjeroučitelja, a neposredni povod bio je stručni skup u studenom 2022. na temu Korelacija vjeronauka i Glazbene kulture. Navedeni stručni skup probudio je u vjeroučiteljima želju koja je odavno tinjala da zajedničkim pjevanjem slave Boga i tako uveličaju svoje redovite susrete tijekom godine.

Inicijativu je svesrdno podržala dr. sc. Jadranka Garmaz, predstojnica Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije i dr. sc. Šimun Bilokapić, dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu koji je ustupio pjevačima prostor i opremu. Zbor sv. Anastazija vode vjeroučitelji Marko Vrkić i Ljubo Jermelić. Za svoj prvi nastup odabrali su tri pjesme: Slavim te, Gospode (J. S. Bach), Tebe tražim (Š. Marović) i Majko ljubežljiva (tradicionalna). Zborom je ravnao vjeroučitelj Mario Žuvela.

Kvaliteta izvedbe nadmašila je sva očekivanja, osobito stoga što su vjeroučitelji imali relativno kratko vrijeme za pripremu svog prvog nastupa. No, Gospodin je, kao i uvijek, obilno nagradio trud i uloženo vrijeme. Na prvom nastupu mješoviti pjevački zbor vjeroučitelja dobio je i prvu ponudu za novim nastupom, a nadamo se, i motivirao nove buduće članove pjevačkog zbora.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Dokumentarni film prikazuje prvu generaciju vjeroučitelja koji su nakon osamostaljenja Republike Hrvatske počeli raditi ...
Posljednjeg dana hodočašća u organizaciji Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije, u petak 5. travnja, ...
Četvrtog dana hodočašća vjeroučitelji Splitsko-makarske nadbiskupije uputili su se u Carcere, u tzv. Franjinu pustinju.
U suradnji s profesorom fra Domagojem Runjom donosimo razmatranja za drugu vazmenu nedjelju.
Treći dan hodočašća vjeroučitelja Splitsko-makarske nadbiskupije 3. travnja bio je posvećen dolini franjevačkih ...
U drugom danu hodočašća pod nazivom „Pogledajte ruke moje i noge“ (Lk 24, 39) vjeroučitelji Splitsko-makarske ...
U organizaciji Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije, na dan Uskrsa uvečer u pratnji fra Domagoja Runje i ...
U suradnji s profesorom fra Domagojem Runjom donosimo razmatranja za Vazmeno bdijenje.