Gibonni u posjetu Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu

Na poziv Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije splitski tekstopisac, kantautor i glazbenik Zlatan Stipišić Gibonni posjetio je u utorak 14. ožujka Nadbiskupski ordinarijat u Splitu.

Tom je prigodom predstojnica Katehetskog ureda prof. dr. Jadranka Garmaz zahvalila eminentnom splitskom pjevaču na trudu i inspiraciji, što svojim pjesmama obogaćuje sadržaj vjeronauka. Naime, mnogi vjeroučitelji koriste njegove pjesme u obradi sata vjeronauka, a djeca i mladi uz pomoć njegovih pjesama nalaze put do temeljnih kršćanskih istina. Istaknula je kako njegove pjesme, koje slušaju različiti naraštaji od djece do najstarijih, odišu porukama ljubavi, opraštanja, milosti, milosrđa, radosti, rađanja života i svega onoga što život čini lijepim.

U toj je prigodi Gibonni podijelio s nazočnima svoja vjernička iskustva te dao intervju za TV emisiju „Vidljivi tragovi“ koja će se emitirati 21. ožujka u 20 sati na TV Jadranu, 24. ožujka u 19.10 sati na Laudato TV i na YouTube kanalu Splitsko-makarske nadbiskupije. U razgovoru Gibonni govori: o nadahnućima za pjesme; o suradnji sa zborom župe sv. Petra u Zambiji; o ulozi koju je u njegovoj osobnoj i glazbenoj formaciji imao njegov otac Ljubo Stipišić Delmata; o važnosti obitelji i supruzi Sanji koju poznaje od djetinjstva, o svećenicima u obitelji; o božanskoj milosti koja se očitovala u njegovom životu; o svakodnevnim čudima koje ne primjećujemo; o dobrotvornom radu i dr. Gibonni je uputio važnu i zanimljivu poruku svim gledateljicama i gledateljima za nadolazeći blagdan Uskrs.

Intervju sa Gibonnijem organiziran je i proveden u suradnji sa članovima uredništva internetske stranice/portala Mreže Riječi. Projekt je pokrenut od strane angažiranih vjernika laika u okrilju Splitsko-makarske nadbiskupije. Mreže Riječi krenut će s radom na Blagovijest 25. ožujka te će se na njoj obrađivati teme iz teologije, pedagogije, književnosti, medijske kulture itd.

Splitskog pjevača je u toj prigodi primio i apostolski upravitelj Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Želimir Puljić. Naš najnagrađivaniji glazbenik s osvojena 43 Porina proteklih je dana, u povodu obilježavanja 35 godina na glazbenoj sceni, upriličio dva koncerta u zagrebačkoj Areni okupivši oko 37.000 ljudi: djece, mladih, odraslih i starijih.