Pokrenut novi katolički portal Mreže Riječi

"Mreže Riječi" katolički je portal koji su pokrenuli vjeroučitelji Splitsko-makarske nadbiskupije sa svojim suradnicima u cilju širenja Božje riječi dalje od školskih učionica i vjeronaučnih dvorana. Ovim projektom želimo živu Božju riječ prenijeti u vaše domove, na ulice te na sva ona mjesta gdje se okupljaju mladi i stari – svi oni koji otvorena srca traže Gospodina.

Mreže Riječi portal je koji okuplja katolike aktivne na području odgoja i obrazovanja, socijalne skrbi, teologije, medicine, komunikacijskih i drugih znanosti. Naši suradnici žele s vama podijeliti svoja znanja, iskustva i životne vještine kako bi radosna vijest odjeknula šire, iscijelila, podigla i nosila ljude današnjeg vremena.

Kolumne, koje čine sastavni dio ove platforme, okupljaju preko trideset različitih autora. Svaki od kolumnista svojim jedinstvenim izričajem i nadahnućem donosi temu iz svojega područja djelovanja: obiteljska problematika i pastoral, odgoj i obrazovanje, teologija, filozofija, književnost kršćanskog nadahnuća, kulturna, povijesna i zavičajna baština te tradicionalni i novi mediji. Donosit ćemo također i svjedočanstva kršćanskog života.

Svjesni privilegije, ali i odgovornosti koju imamo nastavljajući vjeru izniklu na grobovima salonitanskih mučenika, osobito Dujma i Staša, želimo promovirati kršćansku baštinu našeg naroda, njome se nadahnjivati i od nje živjeti.

Prvi gost Mreža Riječi bio je Gibonni – veliki umjetnik, pjesnik, kantautor, a prije svega vjernik. On je ostavio velik trag u vjeronaučnoj nastavi kroz pjesme koje vjeroučitelji koriste na svojim satovima. Njegovi stihovi nose poruke ljubavi, opraštanja, milosti, milosrđa, radosti, rađanja života i svega onoga što život čini lijepim pa su djeci i mladima putokazi prema temeljnim kršćanskim istinama.

Za razliku od službene stranice Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije, koja i dalje ostaje aktivna te usmjerena prvenstveno prema vjeroučiteljima kao podrška njihovu radu, platforma Mreže Riječi želi zahvatiti šire, sve do onih koji žele živjeti od Božje riječi i koji je žele naviještati.

Uredničko vijeće sastoji se od osoblja Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije te od nekoliko vjeroučitelja suradnika. Najuže uredničko vijeće čine: dr. sc. Jadranka Garmaz, predstojnica Katehetskog ureda, dr. sc. Nenad Palac, Mario Žuvela, dipl. teolog i Ivana Raspudić, mag. paed. relig. et catech.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
U subotu, 13. travnja 2024. godine na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu, održan je međubiskupijski ...
U suradnji s profesorom fra Domagojem Runjom donosimo razmatranje za treću vazmenu nedjelju.
Dokumentarni film prikazuje prvu generaciju vjeroučitelja koji su nakon osamostaljenja Republike Hrvatske počeli raditi ...
Posljednjeg dana hodočašća u organizaciji Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije, u petak 5. travnja, ...
Četvrtog dana hodočašća vjeroučitelji Splitsko-makarske nadbiskupije uputili su se u Carcere, u tzv. Franjinu pustinju.
U suradnji s profesorom fra Domagojem Runjom donosimo razmatranja za drugu vazmenu nedjelju.
Treći dan hodočašća vjeroučitelja Splitsko-makarske nadbiskupije 3. travnja bio je posvećen dolini franjevačkih ...
U drugom danu hodočašća pod nazivom „Pogledajte ruke moje i noge“ (Lk 24, 39) vjeroučitelji Splitsko-makarske ...