Imotski: Provincijski susret ministranata

U subotu, 27. svibnja 2023. godine, u Imotskom je održan susret ministranata Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja.

Sveto misno slavlje, koje je započelo u 10 sati, predslavio je fra Zoran Kutleša, župnik i gvardijan samostana sv. Franje u Imotskom, ujedno i vikar Provincije, a u koncelebraciji su bili fra Perica Maslać, župnik Hrvaca i promicatelj duhovnih zvanja, fra Ivo Rastočić, vikar Župe sv. Franje u Imotskom te ostala braća franjevci koji su stigli na ovaj susret.

Nakon misnog slavlja uslijedio je kviz u prostorijama Osnovne škole Stjepan Radić te svjedočanstvo bogoslova fra Valentina Radaša i postulanta Dina Božinovića. Nakon svjedočanstva predstavnici ministrantskih skupina predstavili su svoje Župe i župne filijale: Baška Voda, Brnaze, Imotski, Metković, Metković-Klada, Hrvace, Lovreć, Karin, Potravlje, Proložac, Plina-Stablina, Sinj, Staševica, Studenci, Šibenik-Crnica, Vrgorac, Zmijavci.

U kvizu znanja prvo su mjesto osvojili ministranti iz Župe Baška Voda, drugo Župa Metković, a treće Župa Imotski.

Nakon ručka u dvorani Samostana i zajedničke fotografije oko 220 ministranata i petnaestak voditelja, došlo je vrijeme za nogomet u parku Gospe od Anđela.

Nakon odmjerenih snaga u utakmicama koje su se odigravale na dva igrališta pod budnim okom dvojice sudaca, fra Marka Plejića i fra Kristijana Pisca, polufinala su se odigrala na jednom terenu. Nagrade su osvojile slijedeće ekipe: filijalna zajednica Brnaze prvo, Župa Imotski drugo, Župa Potravlje treće mjesto.

Za ovaj lijepi dan i radostan susret hvalu upućujemo najprije dragom Bogu a onda i svoj braći koja su sudjelovala u samom susretu. Na poseban način zahvala ide domaćinu susreta, gvardijanu fra Zoranu. Od srca hvala njemu i ostaloj braći iz samostana u Imotskom na bratskoj srdačnosti i gostoprimstvu!

Vjerujemo da su se ministranti vratili svojim kućama bogatiji za jednu lijepu uspomenu. Neka u duhu ove slike zajedništva još radosnije stoje uz Kristov oltar.