Dan Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije i prvi susret povjerenika župnih caritasa

Dan Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije i prvi susret povjerenika župnih caritasa obilježen je u subotu 24. rujna u Nadbiskupskom Sjemeništu u Splitu. Misno slavlje u sjemenišnoj kapeli predvodio je generalni vikar don Franjo Frankopan Velić.

Cilj susreta povjerenika župnih Caritasa je osnaživanje karitativnog djelovanja uspostavljanjem župnih Caritasa, te razvijanje kvalitetne suradnje, a na korist socijalno ugroženih obitelji i pojedinaca. Svjedoci smo vremena u kojem raste broj siromašnih osoba i osoba u riziku od siromaštva, samim time je potreba veća za plodonosnim karitativnim djelovanjem.

Tom prilikom gostovao je gospodin Zvonko Erceg, tajnik Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, koji je održao predavanje o uspostavi i radu župnih Caritasa u Zagrebačkoj nadbiskupiji. Naglasio je važnost suradnje župnika i laika te naveo primjere na koji načine se mogu organizirati pomoć preko župnih Caritasa. Zaključak predavanja je kako je ljubav uvijek kreativna. Sljedeći susret povjerenika župnih Caritasa održat će se sredinom studenoga.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
U Bračnom i obiteljskom savjetovalištu Splitsko-makarske nadbiskupije u ponedjeljak 21. studenog dr. sc. s. Kata ...
Svečana dodjela stipendija stipendistima Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije upriličena je 14. studenoga u ...
Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije obilježio je Svjetski dan siromaha, te su u toj prigodi, u ponedjeljak 14. ...
Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Dražen Kutleša primio je, u četvrtak 13. listopada u Nadbiskupskom ...
Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije i ove šk./ak. godine stipendira učenike i studente. Natječaj je otvoren od 27. ...
Dan Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije i prvi susret povjerenika župnih caritasa obilježen je u subotu 24. rujna u ...
Splitsko-makarski nadbiskup mons. Dražen Kutleša imenovao je g. Slavka Mađora zamjenikom ravnatelja Caritasa ...
Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije od prvoga dana uključio se u akciju prikupljanja novčanih sredstava za pomoć ...