×

Greška

[sigplus] Critical error: Image gallery folder old_gallery/fotogalerije/vijesti/podbablje_nevina_djecica is expected to be a path relative to the image base folder specified in the administration back-end.

Proslavljen blagdan Nevine dječice u Podbablju

[sigplus] Critical error: Image gallery folder old_gallery/fotogalerije/vijesti/podbablje_nevina_djecica is expected to be a path relative to the image base folder specified in the administration back-end.

"Blagdan Nevine dječice i blagdan Božića dvije su suprotnosti u ovom svečanom vremenu, ali i svojevrsni paradoks jer su nevina dječica umrla zbog Kristova rođenja da bi kasnije Krist umro za sve nas pa i za tu djecu"- poručio je fra Ivica Udovičić predvodeći svečano euharistijsko slavlje u ponedjeljak 28. prosinca u župi Podbablje gdje se već nekoliko desetljeća svečano obilježava ovaj dan. Preko svete mise koju je predvodio zajedno za domaćim svećenicima župnikom fra Vinkom Gudeljem i fra Ivanom Jukićem u crkvi Sv. Ante , fra Ivica Udovičić u svojoj je zanimljivoj propovijedi pred nešto više od tisuću vjernika posebnu pažnju obratio djeci, ali i starijima kojima je posebno naglasio da i oni baš poput djece moraju cijeloga života učiti da bi njihov život put bio uspješno okončan. Prije svete mise preko koje je pjevao mješoviti pjevački zbor Milost koji je ovim danom proslavio desetu obljetnicu od svoga utemeljenja izveden je i prigodni igrokaz "Što ako se Božić danas dogodi", autora Dinka Aračića, a koji su pripremili vrijedni učenici iz Osnovne škole Grubine zajedno sa svojim učiteljicama. Već više od pola stoljeća ovaj dan posebno se slavi na području ove drevne imotske župe, a nekada je bio obilježen velikim dernekom koji je svojom masovnošću inspirirao i velikog hrvatskog pjesnika Tina Ujevića da ga spomene u nekoliko svojih pjesama.
Posljednjih petnaest godina na ovaj dan sva podbapska djeca dobivaju dar, a ove godine je podijeljeno oko petsto pedeset darova koje je prikupio župnik fra Vinko Gudelj uz pomoć Općine Podbablje i ostalih poduzetnika iz župe.


{gallery}old_gallery/fotogalerije/vijesti/podbablje_nevina_djecica{/gallery}