Godišnji prikaz
Pregledaj po godini
Mjesečni pregled
Pregledaj po mjesecu
Search
Traži

Blagoslov kipa sv. Josipa na Brdima u Splitu

 

Župa Materinstva BDM na splitskim Brdima svečano će proslaviti blagdan sv. Josipa zaštitnika Domovine u četvrtak, 10. lipnja, svečanom svetom misom u 19 sati. 

Svetu misu će predvoditi don Ivan Terze, župnik s Kmana, i tom prilikom blagosloviti novi kip sv. Josipa s Dječakom Isusom, rad poznate radionice Telleres de Arte Granda iz Madrida. Ovaj originalni i vrijedni kip dar je samih župljana i plod pobožnosti sv. Josipu. 
Inače u Župi na Brdima srijedom je zavjetna sveta misa na čast Zaručnika BDM, kao i pobožnost Sedam žalosti i sedam radosti sv. Josipa, kroz sedam srijeda prije 19. ožujka. Ne slučajno ovaj kvart poštenih i radnih ljudi-župljana svoja tri zvona na župnoj crkvi posvetio je Gospi, sv. Josipu i sv. Ivanu apostolu kome je crkva i suposvećena. Pozdrav Mariji tri puta na dan zvoni upravo srednje zvono, ono posvećeno Josipu, i time ukazujući na usmjerenost ka Gospi, koja ostaje trajno put Boga k nama i naša prečica do Božjega srca. Služiti da se po Mariji proslavi Bog, dar je i poziv ne samo sv. Josipa, nego i svih po njemu posvećenih i Bogu odanih duša.