Radionice za djecu u Riznici splitske katedrale

 

U povodu ovogodišnje proslave blagdana Velike Gospe po prvi puta Riznica splitske katedrale sudjelovat će sa svojim kulturnim programom za djecu, vjernike i sve posjetitelje. Pred blagdan Velike Gospe u prostorima Riznice splitske katedrale, na Peristilu bit će organizirane tri radionice za djecu predškolske i školske dobi (6. kolovoza – likovna radionica; 10. kolovoza – radionica izrade krunica; 13. kolovoza – radionica izrade vijenaca od cvijeća i papira). Djeca će sudjelovati u izradi slika, krunica i vijenaca, a njihovi radovi bit će izloženi u Riznici katedrale te u kapelicama na Peristilu posvećenima Djevici Mariji.

Za sudjelovanje u radionicama roditelji se mogu obratiti na email ([email protected]) ili na telefon Riznice splitske katedrale 021/ 271-942; 021/ 271-947.

U tjednu, pred sam blagdan Velike Gospe kustosi Riznice splitske katedrale organizirat će posebna vodstva za sve zainteresirane s naglaskom na blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije, ikonografsku zastupljenost Djevice u katedrali sv. Dujma, Riznici splitske katedrale te na području Dalmacije.

S ovom godinom započinje jedan novi ciklus kulturnih događanja vezanih za proslavu blagdana Velike Gospe u Riznici splitske katedrale.

IMG 20210721 WA0013