Godišnji prikaz
Pregledaj po godini
Mjesečni pregled
Pregledaj po mjesecu
Search
Traži

Hodočašće mladih Gospi Sinjskoj

 

Uz svetkovinu Velike Gospe Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije organizira, u subotu 7. kolovoza 2021. godine, hodočašće mladih čudotvornoj Gospi Sinjskoj. Hodočasnički put je od prasvetišta Gospe od Otoka u Solinu do svetišta Gospe Sinjske u Sinju.

Uz poštivanje svih epidemioloških mjera duhovni susret započet će u Solinu u dvorištu bazilike Svete Obitelji u 19.30 sati gdje će svećenici ispovijedati. Molimo svećenike ako su u mogućnosti da dođu na Gospin otok u Solin te budu hodočasnicima na raspolaganju za podjelu sakramenta sv. ispovijedi. U 21.00 sat splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić predvodit će euharistijsko slavlje u bazilici Svete Obitelji. Na sv. misi pjevat će glazbeni sastav Papa band. Nakon svete mise mladi kreću na hodočašće prema svetištu Gospe Sinjske. Zbog epidemioloških razloga i lakše organizacije hodočašće će se održati na staroj stazi koja ide magistralnom cestom od Solina, preko Klisa i Dicma do Sinja. U nedjelju, 8. kolovoza, u 6.00 sati, franjevci će dočekati hodočasnike u samostanskom dvorištu Gospe Sinjske gdje će gvardijan fra Ante Čovo predvoditi sv. misu kojom će se završiti ovogodišnji hodočasnički put.

Molimo hodočasnike da poštuju sve propisane epidemiološke mjere, te da za hodočasnički put ponesu sa sobom ručne svjetiljke, prikladnu obuću i odjeću (po mogućnosti reflektirajuće prsluke) kako bi bili vidljivi na cesti koja će tijekom hodočašća biti otvorena za vozila, te da slijede upute volontera-animatora i prometne policije.

Hodocasce mladih Solin Sinj 2021 v2