Godišnji prikaz
Pregledaj po godini
Mjesečni pregled
Pregledaj po mjesecu
Search
Traži

IV. susret hrvatskih katoličkih obitelji u Ludbregu

 

Nakon Nacionalnih susreta hrvatskih katoličkih obitelji održanih u Zagrebu (2011.), Rijeci (2015.) i Splitu (2018.), četvrti susret Hrvatskih katoličkih obitelji trebao se bio održati 2021. godine u Ludbregu u Varaždinskoj biskupiji. Taj je susret zbog pandemije odgađan i ove će se godine održati u smanjenom obliku – od 21. do 22. svibnja (subota i nedjelja).

Hrvatska biskupska konferencija kao organizator, u suradnji s domaćinom Varaždinskom biskupijom, odlučila je da u sadašnjim skučenim prilikama na nacionalnom obiteljskom susretu iz svake nadbiskupije sudjeluje po 20, a iz svake biskupije po 10 parova. Pastoralni vikar mons. Nediljko Ante Ančić i voditelj Ureda za pastoral obitelji don Tomislav Ćubelić izabrali su dvadesetak bračnih parova za sudjelovanje na IV. susretu hrvatskih katoličkih obitelji u Ludbregu.

Prenoćište u Ludbregu organizirat će besplatno Varaždinska biskupija. Naša će Nadbiskupija organizirati prijevoz autobusom – odlazak i povratak iz Ludbrega (21. – 22. svibnja 2022.).

Večernji duhovni program počinje u subotu 21. svibnja s početkom u 18 sati. U nedjelju 22. svibnja u 10 sati je priprava za euharistijsko slavlje, a u 11 sati je euharistijsko slavlje.

Susret se odvija pod geslom „Od koljena do koljena dobrota je Tvoja (usp. Lk 1, 50)“. Ovo geslo nadahnulo je akademskog kipara Iliju Skočibušića na izradu logotipa nacionalnog susreta kojim dominira lik križa. Na logotipu je naznačeno geslo susreta „Od koljena do koljena dobrota je Tvoja“, riječi Blažene Djevice Marije, kada pjeva hvalospjev Veliča (usp. Lk 1, 50). Nasuprot geslu naznačeno je mjesto i godina održavanja susreta: Ludbreg, 2022.
 
Geslo susreta bilo je i nadahnuće autorima himne susreta čiji je tekst napisao Zvonimir Klemenčić – Mito, glazbu potpisuje Edi Vugrinec, a aranžman Marko Prepelić. Tonski zapis himne snimljen je u varaždinskoj katedrali. A video je napravio Siniša Conar koristeći bogatu arhivu Ureda za pastoral u medijima Varaždinske biskupije koji već 16 godina bilježi događaje, susrete i svjedočanstva vjernika Varaždinske biskupije.

Logo biskupija 06052022