Godišnji prikaz
Pregledaj po godini
Mjesečni pregled
Pregledaj po mjesecu
Search
Traži

Proslava 300. obljetnice crkve Male Gospe u Grabovcu

 

Župa Porođenja BDM u Grabovcu svečano će proslaviti 300. obljetnicu crkve Male Gospe. Središnjoj svečanoj proslavi prethodit će molitveni susreti praćeni koncertima crkvenih zborova koji će se održavati subotom u 20 sati.

Prvi takav susret održat će se u subotu, 30. srpnja na Vrdoljakovoj gomili uz Križ. Drugi susret bit će 6. kolovoza na Bacestinoj gomili, Goričaj. Treći susret subotom održat će se 13. kolovoza na Krcinoj gomili, Srida sela. Posljedni molitveni susret subotom u 20 sati, održat će se 20. kolovoza na Gradini, Donje selo.

Samom središnjem euharistijskom slavlju prethodit će bogata trodnevna duhovna obnova koja će trajati od četvrtka, 25. kolovoza do subote, 27. kolovoza. Prvi dan trodnevnice započet će krunicom u 18:30 nakon koje će uslijediti misno slavlje u 19 sati, a predvodit će ga don Ivan Periš. Nakon duhovnoga dijela prisutni će moći poslušati predavanje pod nazivom "Rodoslovlje Grabovca" koje će održati Ivan Vrdoljak Gujić. U petak, drugi dan trodnevnice, program će započeti u 18:30 klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom nakon kojega će biti sveta misa koju će predvoditi don Mladen Ivišić. Poslije misnoga slavlja bit će upriličena Izložba o prošlosti Grabovca koju postavlja Marica Šarić. Posljednji dan trodnevnice započet će krunicom u 18:30, a svetu misu koja slijedi u 19 sati predovodit će don Damir Bistrić. Nakon misnoga slavlja održat će se duhovni koncert operne pjevačice Ide Katić koju će na orguljama pratiti Mirko Jankov. Posljednja točka trodnevnice bit će posveta Bezgrešnom Srcu Marijinu - Maloj Gospi.

Središnji dio proslave održat će se u nedjelju, 28. kolovoza kada će splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Dražen Kutleša predoviditi svečano euharistijsko slavlje u 10 sati.

Mala Gospa Grabovac