Susret članova mjesnih bratstava Imotske krajine u Vinjanima

Članovi mjesnih bratstava OFS-a koji djeluju na području Imotske krajine (Imotski, Podbablje, Proložac, Runovići, Zmijavci i Vinjani) okupili su se u nedjelju 11.studenoga u vinjanskoj podružnoj crkvi Sv. Nikole Tavelića u Vinjanima Donjim na svome godišnjem druženju.


Sam susret započeo je molitvom Gospine krunice koju su predvodili članovi bratstava OFS-a koji djeluju u Imotskoj krajini, a nakon toga je održano svečano euharistijsko slavlje koje je predvodio župnik Vinjana, fra Denis Šimunović, uz koncelebraciju fra Jakova Udovičića, župnog vikara i duhovnog asistenta OFS-a Vinjani te fra Franu Lacu, zmijavačkog župnika i duhovnog asistenta mjesnog bratstva OFS-a.




U svojoj propovijedi, župnik fra Denis, istaknuo je važnost druženja OFS-a i njegovu ulogu u župama iz kojih dolaze. Na poseban način istaknuo je važnost njihova okupljanja upravo za vrijeme trodnevnice sv. Nikoli Taveliću koji je i sam bio franjevac.
Susret je završen prigodnim druženjem u župnoj dvorani.
Mjesno bratstvo OFS-a Vinjani prvi put je osnovan 1928. godine i kao takav najstarije je na području cijele Imotske krajine. OFS Vinjani ima dugu tradiciju te je bez prestanka djelovao sve do sedamdesetih godina prošlog stoljeća kada je naglo prestao s radom, ali se 2006. godine konačno obnovio.
Ova proslava ujedno je bio uvod u proslavu sv. Nikole Tavelića koji se časti u ovoj župi. Preostala dva dana duhovnu obnovu vodit će poznati karizmatik fra Zvjezdan Linić koji će predvoditi i propovijedati misno slavlje na sam blagdan.