Počela 17. sezona ministrantske malonogometne lige „Ivan Merz“

U organizaciji Ureda za pastoral duhovnih zvanja Splitsko-makarske nadbiskupije, u subotu 16. studenoga, započela je 17. sezona ministrantske malonogometne lige „Ivan Merz“. Ovogodišnja liga otvorena je svečanim euharistijskim slavljem koje je u kapeli Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu predvodio predstojnik Ureda za pastoral duhovnih zvanja don Jure Bjeliš. U koncelebraciji su bili prior karmelićanskog samostana u Splitu o. Zlatko Pletikosić i župni vikar makarske župe sv. Marka don Jure Lovrinčević. Slavlje je posluživanjem oltarskog stola uveličao đakon don Ivan Odrljin koji je izrekao i prigodnu homiliju.

Na početku euharistijskog slavlja okupljenima se obratio predstojnik don Jure Bjeliš. Prenio je pozdrave Oca nadbiskupa koji zbog unaprijed dogovorenih obveza nije mogao prisustvovati misnom slavlju. Ministrantima je posvjestio važnost i veličinu njihove službe, rekavši: „Radostan sam što s Kristom krećemo u novu sezonu. On je vječni uzor svih naših nastojanja i svakog našeg rada, a vi ste njegovi živi svjedoci. Neka vam ovo natjecanje bude prilika za rast u vjeri i međusobnom poštovanju“.

U prigodnoj homiliji don Ivan je ministrantima kazao kako je igra vježbanje za život jer nas upućuje na druge.

„Najbolje rezultate ostvaruje ona ekipa koja surađuje i komunicira, koja nije sebična i kojoj nije cilj istaknuti jednog ili dva igrača koja dobro igraju. Nogomet vas uči da budete pošteni u nastupu protiv drugih, a zajedničko pravilo igre vas u suparništvu ujedinjuje, tako da zajedno sudjelujete i u zajedništvu i u suparništvu. Najvažnije je vježbati zajedništvo, ne smatrati druge gorima od sebe i ne pokušavati pobijediti na ružan način. Ako drugoga poniziš kako bi sebe uzvisio, to nije pobjeda, nego poraz“, rekao je don Ivan dodavši kako se ne treba usmjeravati na mane drugih, nego kako je u suparniku potrebno vidjeti brata.

„Kako biste stekli prijatelje, sami trebate biti prijatelj. Prijateljstvo je način na koji se Bog brine o nama. Isus u svakom od vas vidi svoga prijatelja koji pomaže svećeniku oko njegova oltara. On svakoga od vas prihvaća baš takvog kakav jest i on je svakomu od vas prijatelj. Zato i vama želim na početku ove ministrantske lige puno uspjeha, radosti i prijateljskih utakmica“, istaknuo je propovjednik zaključujući homiliju.

Na kraju misnog slavlja voditelj lige Duje Gale upoznao je sve nazočne s novom sezonom, sustavom natjecanja i pravilima igre.

Ove sezone u natjecanju sudjeluju 23 ekipe iz župa: Ravne Njive, Mejaši, Konkatedrala (Split), Kman, sv. Kajo (Solin), Podstrana, Pujanke, Brda, Sućidar, Gospa od Otoka (Solin), Kaštel Stari, Kamen, Kraljica Mira (Makarska), Kaštel Gomilica, Trstenik, Visoka, sv. Duje, Vranjic (Solin), Žnjan, Pojišan, Spinut, sv. Marko (Makarska) i Poljud.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Uoči početka Velikog tjedna, u subotu 23. ožujka, održana je likovna radionica za djecu u Riznici splitske katedrale.
Nadbiskupijska vjeronaučna olimpijada za učenike osnovnih škola i natjecanje iz vjeronauka za učenike srednjih škola ...
U srijedu 20. ožujka, na prvi dan proljeća, u Velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa održan je još jedan susret ...
Završnica Ministrantske malonogometne lige “Ivan Merz“ (MMNL) Splitsko-makarske nadbiskupije za sezonu 2023./2024 ...
Mladi su nam još jednom pokazali kako mogu biti velika pokretačka snaga. Ovog Trećeg petka u Imotskom koji se održao ...
Drugi susret novog ciklusa Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije „Četvrtak za dušu“ održan je 14. ...
Kao i svake godine u Imotskom se na četvrtu korizmenu nedjelju održao križni put za mlade iz Imotske krajine. Put križa ...
Uredi za pastoral mladih Splitsko makarske nadbiskupije i Šibenske biskupije te SKAC_ST organizirali su od 18. do 24. ...