Održan IGNIS susret za mlade na temu „Krist Kralj“

Katolička karizmatska obnova u Duhu Svetom u suradnji s Uredom za pastoral mladih Splitsko – makarske nadbiskupije organizirala je 25. studenoga „IGNIS susret za mlade“ u Franjevačkom klerikatu O. fra Ante Antića na temu „Krist Kralj“.

Susret se sastoji od molitve u tematskom nagovoru i središnjem dijelu. U tematskom dijelu nagovora na početku studente i sve vjernike se uvodi u ono kroz što će zajedno proći u daljnjem slavljenju i klanjanju pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Susret je predvodio duhovnik Katoličke karizmatske obnove u Duhu Svetom don Danko Kovačević.

Duhovnik je svim prisutnim vjernicima naglasio „da Isus silazi u čežnji i borbi za nas pri tome zaboravljajući na sebe samog“. „On stavlja sebe između dvojice kriminalaca da upravo njima navještava radosnu vijest. Do te mjere je Bog otišao. Krist dolazi i pretvara križ u stablo života i sebe kao plod. On je onaj koji se u potpunosti čovjeku stavlja na raspolaganje i silazi nad svako ljudsko iskustvo“, rekao je u početku don Danko Kovačević te nadodaje da je Isus Kralj koji se u potpunosti poistovjećuje sa ljudskim životnim iskustvom osim u grijehu. Izjavio je uz to da biti kršćanin znači voljeti Boga i čovjeka, svim umom svojim, svim srcem i svim snagama svojim. Kaže don Danko da je upravo to kršćanstvo kojem težimo. „Biti simbolično na križu znači da živimo takvim životom. Krist traži od mene od nas da se suosjećamo, da budemo osjećajni prema pravedniku – svakom pravedniku, pa i onom kojeg susretnemo sasvim slučajno na cesti“, zaključio je spominjući Majku Terezu u prvom djelu „IGNIS karizmatskog susreta za mlade".

Marija Emanuela Sunara otkriva nam da je veliki „IGNIS susret za mlade“ zamišljen tako da središnji dio susreta bude klanjanje kroz slavljenje jer je upravo slavljenje nešto dodatno čime se odlikuje karizmatski pokret i što zapravo ljude privlači bliže Bogu.

„Odlučili smo pratit liturgijsku godini te smo sad u čast Krista Kralja imali susret“, kaže Sunara nadodajući da im je u velikim susretima cilj poticati na još veću evangelizaciju mladih okupljajući ih u molitivi kroz nagovor, klanjanje i slavljenje.

„Najveći nam je cilj prikazati mladima Boga na jednoj novoj razini te da im to što je moguće više približimo“, zaključuje Marija Emanuela.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Treći susret ciklusa pod nazivom „Četvrtak za dušu“ upriličen je u četvrtak, 18. travnja u Župi Presvetog Srca Isusova ...
U srijedu 17. travnja održan je još jedan susret Hrvatskoga nadzemlja pod naslovom „Seks na eks“. Gost predavač bio je ...
Uoči početka Velikog tjedna, u subotu 23. ožujka, održana je likovna radionica za djecu u Riznici splitske katedrale.
Nadbiskupijska vjeronaučna olimpijada za učenike osnovnih škola i natjecanje iz vjeronauka za učenike srednjih škola ...
U srijedu 20. ožujka, na prvi dan proljeća, u Velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa održan je još jedan susret ...
Završnica Ministrantske malonogometne lige “Ivan Merz“ (MMNL) Splitsko-makarske nadbiskupije za sezonu 2023./2024 ...
Mladi su nam još jednom pokazali kako mogu biti velika pokretačka snaga. Ovog Trećeg petka u Imotskom koji se održao ...
Drugi susret novog ciklusa Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije „Četvrtak za dušu“ održan je 14. ...