Proslava Gospe Lurdske i Dana bolesnika na KBC-u Križine

U utorak 11. veljače 2020., proslavljena je svetkovina Gospe Lurdske i Svjetski dan bolesnika u bolničkoj kapelici na KBC – u Križine. Misno slavlje predvodio je don Stipe Šurlin, a u koncelebraciji su bili bolnički kapelan na Križinama fra Miro Ančić i don Ante Mateljan. Pjevanje i sviranje predvodili su bogoslovi Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja.

Na početku propovijedi don Stipan je istaknuo kako su svi prisutni vjernici zapravo hodočasnici te da nije nužno potrebno otići u Lourdes kako bi se bilo hodočasnikom. „Svi smo mi hodočasnici na KBC – u Križine, koje su 'Lourdes u Splitu', jer smo došli ovdje od Gospe Lurdske tražiti zagovor za naše nevolje i poteškoće“, naglasio je.

Posebno se osvrnuo na sv. Bernardicu, kojoj se ukazala Gospa, a koja je u svojoj obitelji bila najmanja i rastom i sposobnostima, ističući tako da ljudske kvalitete nisu mjerilo kod Boga i Blažene Djevice Marije.

Za kraj svima sabranima na slavlje poticajnim riječima ohrabrenja i zahvale obratio se je domaćin fra Miroslav zazvavši zagovor Gospe Lurdske.