U župi Okruk održan tečaj Krusilja „Mali tečaj radosnog kršćanstva“

U župi sv. Karla Boromejskog u Okrugu Gornjem na Čiovu, od 18. do 21. ožujka 2021., održana je duhovna obnova i „Mali tečaj radosnog kršćanstva“ u organizaciji katoličkog pokreta Kursiljo.

Uz župnika don Miroslava Rubića tečaj je predvodio voditelj Kursilja vlč. Andrija Vrane te suradnici laici Mario Žuvela, Mario Radunić, Anamarija Botić, Marin i Dijana Periš, Mijo Špar, Tomislav Šimunac i rektorica tečaja Katarina Bosančić.

Geslo čitavog susreta bilo je „Tada uziđe na goru i dozva k sebi koje je htio i dođoše k Njemu“ (Mk 3,13), a voditelji i suradnici Kursilja su kroz četiri dana, svojim predavanjima, svjedočenjima, iskrenim razgovorima i pjesmom sudionicima pružili priliku za približavanje Bogu, sebi samima i bližnjima, te dali poticaj da župna zajednica uistinu postane zajednica radosnih kršćana. Trajanje ove duhovne obnove popratili su molitelji iz svih krajeva Hrvatske koji su darovali 72 sata neprekidne molitve za duhovni uspjeh ovog tečaja.

Zbog epidemiološke situacije na tečaju je moglo sudjelovati samo 25 župljana koji su po završetku u iznošenju svojih dojmova posvjedočili kako im je sve što su proživjeli i čuli izuzetno dragocjeno za produbljivanje vjere, pogotovo u ovo korizmeno vrijeme, te da su stekli intenzivniji osjećaj pripadništva i zajedništva u župi.

Kursiljo je prvi put u Splitsko-makarsku nadbiskupiju došao prije 23 godine, u župu u Kaštel Novom, gdje su održana tri tečaja. Sada se tečaj vratio nakon 13 godina pauze, a kako je interes bio velik, a broj sudionika ograničen, tečaj će se zasigurno uskoro opet ponoviti.