Blagoslov kipa sv. Leopolda Bogdana Mandića u Rudinama

U filijalnoj crkvi sv. Leopolda Bogdana Mandića u Rudinama, župe sv. Petra ap. Kaštel Novi, u nedjelju 14. veljače župnik don Darijo Čorić blagoslovio je kip sv. Leopolda Bogdana Mandića koji je postavljen ispred crkve.

U prigodnom govoru prije blagoslova župnik je zahvalio darovatelju kipa pok. Miji Botiću čija je želja bila da svojoj filijalnoj crkvi podari kip njenog zaštitnika. Kip je izrađen 2005. godine, ali su se tek nakon 16 godina stvorili uvjeti za njegovo postavljanje te su ga tom prigodom otkrili brat pokojnog darovatelja i njegova obitelj. Don Darijo je zazvao  Božji blagoslov po zagovoru sv. Leopolda na sve župljane te je posebno zahvalio svima onima koji mu na bilo koji način pomažu u toj filijalnoj crkvi.  Župnik se posebno sjetio pok. don Luke Vuce koji je sagradio ovu crkvu i veliki niz godina nesebično sebe darivao u izgradnji ove zajednice.

IMG 0348

Nakon blagoslova kipa uslijedila je svečana Sveta misa. U propovijedi, referirajući se na evanđelje o izliječenom gubavcu, župnik je istaknuo kako je sv. Leopold čistio „gubavce“ svoga vremena od gube grijeha i to snagom Božje milosti koja se dobiva po sakramentu Svete ispovijedi. Govorio je o gubavosti čovječanstva koja se danas širi zbog različitih ovisnosti, škrtosti, ogovaranja, pohlepe i drugih zala. Potrebno je doći pročistiti svoje srce jer jedino Božja milost oslobađa od gube današnjeg vremena, istaknuo je don Darijo. Bog je uzeo sv. Leopolda da bude kanal žive vode te je posebno istaknuo njegove kreposti kao što su poniznost, jednostavnost, požrtvovnost i nadasve veliko pouzdanje u Boga. Kazao je kako ga je sam papa Franjo izabrao kao uzor pokornosti Svete ispovijedi i radosti davanja Božje milosti u Godini Božjeg milosrđa.  Na kraju je još jednom naglasio važnost sakramenta Svete ispovijedi i pozvao vjernike na što redovitije pristupanje tom sakramentu.

IMG 0344

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Članovi Hrvatskog katoličkog zbora - zajednice MI iz Trogira, predvođeni misijskom sekcijom, organizirali su šesti ...
Imotski je i ove godine u noći Cvjetne nedjelje, 24. ožujka, postao mali Jeruzalem – grad čijim su se ulicama slijevale ...
U Dugom Ratu je u 19. ožujka svečano proslavljena svetkovina sv. Josipa, nebeskog zaštitnika župe.
Splitska Župa sv. Josipa na Mertojaku svečano je proslavila svetkovinu svoga zaštitnika sv. Josipa, u utorak 19. ...
Na petu korizmenu nedjelju 17. ožujka, u Borovcima je održano četvrto Uprizorenje Muke Kristove, redatelja Branka ...
Prvi dan dvodnevne duhovne obnove u četvrtak, 15. veljače 2024. u crkvi sv. Ilije u Metkoviću predvodio je fra Mario ...
Župa Dobranje u Bijelom Viru proslavila je nebesku zaštitnicu Gospu Lurdsku u nedjelju 11. veljače.
U Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske proslavljeni su „Stepinčevi dani“ od 8. do 11. veljače 2024. godine.