Blagoslov kipa sv. Leopolda Bogdana Mandića u Rudinama

U filijalnoj crkvi sv. Leopolda Bogdana Mandića u Rudinama, župe sv. Petra ap. Kaštel Novi, u nedjelju 14. veljače župnik don Darijo Čorić blagoslovio je kip sv. Leopolda Bogdana Mandića koji je postavljen ispred crkve.

U prigodnom govoru prije blagoslova župnik je zahvalio darovatelju kipa pok. Miji Botiću čija je želja bila da svojoj filijalnoj crkvi podari kip njenog zaštitnika. Kip je izrađen 2005. godine, ali su se tek nakon 16 godina stvorili uvjeti za njegovo postavljanje te su ga tom prigodom otkrili brat pokojnog darovatelja i njegova obitelj. Don Darijo je zazvao  Božji blagoslov po zagovoru sv. Leopolda na sve župljane te je posebno zahvalio svima onima koji mu na bilo koji način pomažu u toj filijalnoj crkvi.  Župnik se posebno sjetio pok. don Luke Vuce koji je sagradio ovu crkvu i veliki niz godina nesebično sebe darivao u izgradnji ove zajednice.

IMG 0348

Nakon blagoslova kipa uslijedila je svečana Sveta misa. U propovijedi, referirajući se na evanđelje o izliječenom gubavcu, župnik je istaknuo kako je sv. Leopold čistio „gubavce“ svoga vremena od gube grijeha i to snagom Božje milosti koja se dobiva po sakramentu Svete ispovijedi. Govorio je o gubavosti čovječanstva koja se danas širi zbog različitih ovisnosti, škrtosti, ogovaranja, pohlepe i drugih zala. Potrebno je doći pročistiti svoje srce jer jedino Božja milost oslobađa od gube današnjeg vremena, istaknuo je don Darijo. Bog je uzeo sv. Leopolda da bude kanal žive vode te je posebno istaknuo njegove kreposti kao što su poniznost, jednostavnost, požrtvovnost i nadasve veliko pouzdanje u Boga. Kazao je kako ga je sam papa Franjo izabrao kao uzor pokornosti Svete ispovijedi i radosti davanja Božje milosti u Godini Božjeg milosrđa.  Na kraju je još jednom naglasio važnost sakramenta Svete ispovijedi i pozvao vjernike na što redovitije pristupanje tom sakramentu.

IMG 0344

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
U subotu, 10. travnja, u večernjim satima, u novo izgrađenoj kapeli sv. Ivana Pavla II. u Slivnu proslavljen je ...
U župi sv. Josipa u Dugom Ratu svečano je proslavljena svetkovina sv. Josipa, zaštitnika župe i Općine Dugi Rat. Na ...
U Župi sv. Jakova apostola na Čiovu u Trogiru, u petak 19. ožujka proslavljena je svetkovina suzaštitnika župe – sv. ...
Župa sv. Josipa na splitskom Mertojaku svečano je 19. ožujka proslavila svetkovinu svoga nebeskog zaštitnika misnim ...
Blagdan svetog Josipa župljani Svetih solinskih mučenika u Ninčevićima u Solinu ove su godine obilježili na uistinu ...
U filijalnoj crkvi sv. Leopolda Bogdana Mandića u Rudinama, župe sv. Petra ap. Kaštel Novi, u nedjelju 14. veljače ...
Župa sv. Ivana Krstitelja na Trsteniku u Splitu proslavila je suzaštitnika župe Bl. Alozija Stepinca u srijedu 10. ...
U župi Sv. Jakova apostola u Trogiru proslavljen je 2. veljače  2021., blagdan Gospe od 'mlika' – Kandelora ...