Godišnji prikaz
Pregledaj po godini
Mjesečni pregled
Pregledaj po mjesecu
Search
Traži

Hodočašće mladih Gospi Sinjskoj

 

Poštujući važeće epidemiološke mjere, Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije organizira u subotu 8. kolovoza tradicionalno hodočašće mladih čudotvornoj Gospi Sinjskoj.

Duhovni susret započinje na Gospinom otoku u Solinu u 19.30 sati sakramentom pomirenja, te euharistijskim slavljem koje u 21 sat predvodi splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić. Nakon mise mladi kreću na hodočašće prema Svetištu Gospe Sinjske gdje će generalni vikar mons. Miroslav Vidović na samostanskom dvorištu za hodočasnike slaviti misu u nedjelju, 9. kolovoza u 6 sati.

Kao i svake godine policija osigurava hodočašće. Zbog sigurnosnih razloga u dogovoru s policijom odlučeno je da se, umjesto glavnom prometnicom ove godine ide novouređenom Stazom Gospi Sinjskoj koja se proteže uz glavne prometnice, a jednake je dužine. Staze je obilježena, a hodočasnike će uz policiju pratiti i Hrvatska gorska služba spašavanja. Sastavni dio hodočasničke duhovnosti jest poštivanje policijskih, a ove godine i epidemioloških mjera i preporuka, kao i čuvanje okoliša uzduž staze, navodi u dopis Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije.